Имате упорита кашлица? Лечение с няколко домашни рецепти!

Все още сезонът на грипа не е отминал, а с него и продължителната и суха кашлица, която не минава лесно, а продължава около 3 седмици

Все още сезонът на грипа не е отминал, а с него и продължителната и суха кашлица, която не минава лесно, а ни мъчи още цели 3 седмици преди да оздравеем от нея.

Според лекарите тази година грипът е придружен със суха и продължителна кашлица. Това е доста неприятно и дразнещо както за кашлящия така и за околните. Обикновено тя остава за около 3 седмици и се лекува трудно.

За справяне със сезонния проблем може да се ползват някоя от следните рецепти против кашлица.

onion

Домашни рецепти против кашлица

Първа рецепта. Вземете един малък буркан и започнете да го изпълвате с нарязан лук с големина според ваша преценка. Слагайте ред лук и ред захар, докато се напълни до горния ръб на бъркана.

След това сложете буркана в загрята фурна, по този начин сместа ще пусне сок. От получения сок се пие през целия ден.

Втората рецепта против кашлица е с чесън и мед. Обелват се 3 скилидки чесън и се смилат. Остава да се добавят две супени лъжици мед и да престоят смесени 3 часа. Сместа се изяжда за един ден.

Третата рецепта против дразнещата кашлица е с ряпа и шекер. Намерете си черна ряпа и я настържете. Добавяте небет шекер толкова, колкото е ряпата и се разбъркват в буркан. Оставят се да престоят за едно денонощие. Взема се трикратно по една супена лъжица.

Още домашни рецепти по темата може да намерите ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *