Вижте защо интимното обезкосмяване не е безопасно

Според учените колата маска не е безвредна и затова не се препоръчва

 

Колата маска като метод за обезкосмяване не само на краката, но и на интимните места е станал много популярен, защото се предпочита от жените пред бръсненето със самобръсначка. Щом свикнат веднъж с болката от колата маска тя става предпочитана за епилация и чрез нея те се освобождават от неприятното бръснене и сърбеж, които изпитват всеки ден, ако прилагат метода за епилация чрез самобръсначка. За съжаление обаче и този метод за обезкосмяване на интимните части се оказа не много добър и ефективен от гледна точка за здравето на нежния пол.

Интимното обезкосмяване не е толкова полезно и хигиенично, колкото си мислите.

Интимното обезкосмяване не е толкова полезно и хигиенично, колкото си мислите.

Епилацията на тези места по тялото е твърде деликатно нещо и самите те са много нежни. Оказа се, че като премахва космите колата маска заедно с тях отстранява и защитния слой на мястото, където е прилагана. По този начин бактериите безпрепятствено могат да преминат през кожата и да навлязат в тялото. Гъстото окосмяване на това място на тялото, не е случайно. Предназначението им е не да ни дразнят, а да пазят толкова нежната кожа по интимните зони.

В статиите по темата в нета се разпространява и един случай на сериозно увреждане от подобна епилация на единия крайник на жена, при което се наложило ампутация, а десетки други са потърсили медицинска помощ. Въпросната дама отишла в козметичен салон да й правят епилация с кола маска. След няколко часа тя получила втрисане и болка в лявото бедро. В продължение не една седмица тези проблеми не изчезнали, а се влошили. Тя потърсила лекарска помощ и след преглед и изследвания й поставили диагноза cellulitis – бактериална инфекция увреждаща кожата и тъканта под нея. Проблема идва от там, че при кола маската заедно с премахването на космите се премахва и защитния слой на кожата и мембраните.

Лекарите съветват тези дами, които страдат от диабет, болести на бъбреците и черния дроб и такива, които имат слаба имунна система да не се подлагат на обезкосмяване на интимните зони.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *