Искате да отслабнете? Ето какво трябва да правите!

Бавното дъвчене на всяка хапка ще ви помогне да свалите килограми

В забързания век, в който живеем нямаме време почти за нищо. Най-малкото да седнем и да се нахраним като хората. Все бързаме и препускаме, хапваме на крак и продължаваме. Но трябва да знаете, че това не само че не е здравословно, но и води до напълняване. Затова диетолози и специалисти съветват – ако искате да отслабвате, дъвчете бавно всяка хапка, която слагате в уста.

Искате да отслабнете? Ето какво трябва да правите!

Искате да отслабнете? Ето какво трябва да правите!

Много холивудски звезди практикуват именно бавното дъвчене като начин да поддържат здравословното си тегло. Знае се, че ензимите а тези, които разграждат храната, но някои от тях ги има само в устната кухина. Ако дъвчем надве-натри и гълтаме като пуяк, това означава, че тялото трупа излишни калории, които не са могли да бъдат усвоени както трябва от организма. Това важи най-вече за въглехидратите. Всяка хапка трябва да бъде сдъвкана поне 25-30 пъти, преди да тръгне към стомаха.
Актрисата Гуинет Полтроу например твърди, че бавното хранене й помага да отслабне и да поддържа перфектната си фигура. Сега и експертите го потвърдиха: бавното ядене и дъвченето на храната повече пъти наистина ни помага да ядем по-малко.
Проучване е установило, че бавното ядене с по-малки хапки ни кара да се чувстваме по-малко гладни след един час, отколкото ако се нахвърлим на храната и я погълнем за 5 минути. Хората, които се хранят бавно, също така пият повече течности, което им помага да се чувстват сити.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *