Избягвайте пластмасовите съдове, опасни са

Всяка течност, поставена в пластмаса, води до редица здравословни проблеми

Преди време учените доказаха, че топлите течности или храни, поставени в пластмасови съдове като чаши, чинии, бутилки и пр. – води до опасни здравословни проблеми като камъни в бъбреците, проблеми с отделителната система и дори до някои видове рак.
Сега пък други учени откриха, че дори и студена или течност със стайна температура може да се повлияе от съда, в който е поставен.

Избягвайте пластмасовите съдове, опасни са

Избягвайте пластмасовите съдове, опасни са

Ако това е пластмаса, може да доведе до някои здравословни проблеми като главоболие и то доста силно. Според новото изследване определен химикал в синтетичните опаковки може да се окаже отговорен за появата на мигрена.
Става въпрос за печално известния бисфенол А, който учени и лекари свързват и с други няколко здравословни проблеми като затлъстяване, безплодие и инфаркт. Последното проучване, свързано с химикала, установява, че бисфенол А причинява силни главоболия, които засягат милиони хора по света. По тази учените призовават хората с болки в главата да намалят употребата на потенциални източници на вредния химикал като спрат да използват пластмасови подноси, чаши, бутилки и офис охладители за вода.
Според изследователите човек има огромна вероятност да намали стойностите на този химикал в тялото си с 66% само за три дни, ако се откаже от пластмасовите съдове. Бисфенол А влияе върху хормоналния баланс и има способността да влияе изключително негативно върху хора, които страдат от мигренозни пристъпи.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *