Излекувайте белите си дробове с тази рецепта

Помогнете си в лечението на белите си дробове с тази рецепта от сироп от смърчови шишарки

Една полезна рецепта за сироп от шишарки на смърч ще ви помогне да лекувате белите си дробове. Народната медицина я препоръчва при лечение на настинки, кашлици, бронхит, пневмония, заболявания на горните дихателни пътища, даже и туберкулоза. Сиропът е подходящ още и за пречистване на дробовете от пушеците на цигарите, те съдържат катран и други замърсители като изгорели газове.

При лечението на белите дробове помага рецепта от сироп от смърчови шишарки

При лечението на белите дробове помага рецепта от сироп от смърчови шишарки

Направете си сиропа като съберете първо шишарки от смърч, но без да ги събирате от земята, а от дървото. Това трябва да стане, след като от шишарките са вече паднали семената.

Пригответе си стъклен съд и наредете в него шишарките като правите един ред с тях и следващия ред със захар и така докато го напълните до горе. Най-отгоре последния ред трябва да е със захар. След това трябва да затворите съда и да го оставите на тъмно за около една седмица, докато си пуснат сока шишарките. Когато започнат да си пускат сока сложете цялата смес на котлона и трябва да поври на бавен огън за около 45 минути. Докато са на котлона ги притискайте с решетъчна лъжица, но не ги разбърквайте. След изтичането на времето за варене на тих огън ги свалете от котлона и след като се охладят ги прецедете.

“Фигурин

Така имате вече готов сироп от смърчови шишарки. От него трябва да си приготвите напитка за пиене като смесите една чаена лъжичка от него, още толкова мед и 200 мл билков чай. Пие се три пъти на ден тази доза – сутрин половин час преди ядене, на обяд също половин час преди храна и вечер преди лягане.

Поради лошите условия на живот у нас все повече хора боледуват от туберкулоза на белите дробове и даже все по-млади. За рецепта против туберкулоза, с която един българин се излекува от нея четете – ТУК. / framar.bg

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *