Изобретиха препарат, който кара раковите клетки да се самоизяждат

Известни и новосъздадени препарати влизат в състава на новото изобретение

Ново изобретение ще даде шанс за живот на хиляди хора по света да оцелеят, докато се борят неравностойно с коварната болест рак. Американските учени от университета във Вирджиния са създали препарат, който кара болните клетки да се самоунищожават като се самоизяждат, пише научният сайт Сайънс дейли.
Новосъздаденото вещество е дело на изследователи от Онкологичния център Маси към университета и превръща раковите клетки в канибали, което ще даде възможност много онкоболни хора да оздравеят.

Изобретиха препарат, който кара раковите клетки да се самоизяждат

Изобретиха препарат, който кара раковите клетки да се самоизяждат

Вече са направени редица опити, които са се оказали положителни. В новия серум са съчетани няколко известни противоракови препарати и няколко новосъздадени, които са по-агресивни и в съчетание с познатите дават отличен резултат.
Препаратът унищожава болните клетки при рак на дебелото черво, на черния дроб, бъбреците, белия дроб, млечната жлеза и мозъка. Препаратът действа само на болните, а здравите клетки остават абсолютно незасегнати.
Американските учени вече са готови да направят тестове и върху малка група онкоболни, които доброволно са решили да участват в експеримента.
Не се знае точно кога ще стартират клиничните изпитания, но учените са започнали подготовка. Лабораторните изследвания върху гризачи и други животни са дали отлични резултати и учените се надяват по същия начин да подейства и на хората.
Новият серум е микс от различни известни антиракови препарати, които стопират производството в организма на фермента, чрез който се образуват и разпространяват болните изродени клетки.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *