Извадиха ужасяващи факти за нашите малотрайни салами и колбаси!

Свинска мазнина, птиче месо, оцветители и консерванти има в телешките салами

Ако си мислите, че като си купите телешки салам, ще си хапнете поне малко телешко, жестоко се лъжете. Оказва се, че в тези нетрайни колбаси има всичко друго, но не и месо от теле. Същото важи и за останалите ни малотрайни колбаси и салами. Те са натъпкани със свинска мас, птиче месо, пилешки кожички и кости, химикали, оцветители и всякаква друга химия, която най-вероятно може да отрови организма ни, ако ги ядем често.

Извадиха ужасяващи факти за нашите малотрайни салами и колбаси!

Извадиха ужасяващи факти за нашите малотрайни салами и колбаси!

Преди време проверка в хранителните магазини е показала, че повечето малотрайни салами като телешки, хамбургски или камчия са пълни дифосфати, мононатриев глутамат, натриев дифосфат, полифосфат и поне десетина Е-та. На етикетите ми можете да прочетете, че съдържат свинско и птиче месо, емулсия от свински кожички, картофено нишесте, соев протеин, желиращ агент, оцветител кармин и др.
Специалисти от Университета по хранителни технологии са обяснили, че една от стандартните съставки на тези колбаси, както и на кренвиршите, е машинно обезкостеното месо, наричано още прат – месокостен хомогенат и “баадер” – едро изцедено месо на късове.
Пратът съдържа основно костен мозък и разрушена мускулна, съединителна тъкан и фино раздробена костна тъкан.
Във всички малотрайни колбаси, салами, наденици и кренвирши са слага Е250 или натриев нитрит. Той е опасен консервант, който се влага при всички колбаси. Целта на тази добавка е да подтисне развитието на опасни микроорганизми в тях. Той обаче е опасен канцероген, забранен за употреба в много страни, който може да предизвика рак. Комбинирането ми с други химични съединения в стомаха на хората е опасно, тъй като се получава нитрозамин – субстанция, която може да доведе до образуване на ракови клетки.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Извадиха ужасяващи факти за нашите малотрайни салами и колбаси!

  1. А какво е "Марица " ? Реката или вестника ? Защото аз също чета това на етикета , но името ми не се споменава . И не се опитвайте да ме убедите , че "Специалисти от Университета по хранителни технологии " наричат механично обезкостеното месо прат ! Първото се отбелязва като "МОМ " , а второто означава ситно смлени кости / за храна на животни / . Ако дочета статията докрай ще намеря още глупости , които сте сътворили . Но не сте ми на нивото !

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *