Жена изпитва „върховната наслада“ с левия си крак

55-годишна холандка се обърна за помощ към лекар с едно наистина необичайно оплакване – тя изпитва наслада с левия си крак

Става ясно, че състоянието се появява напълно неочаквано, като при това не е свързано с каквито и да било стимули, които да го предизвикват.

55-годишна холандка се обърна за помощ към лекар с едно наистина необичайно оплакване

Жената изпитва наслада с левия си крак

Стига се дотам, че жената започва да  изпитва въпросното състояние по няколко пъти на ден, което се превръща в сериозен проблем и става причина тя да изпадне в сериозна депресия.

В крайна сметка тя се вижда принудена да потърси медицинска помощ, а впоследствие е изследвана с помощна на ядрено-магнитен резонанс, който обаче не разкрива някакви аномалии в мозъка и крака й. Друг тест обаче показва известни разлики между нервите на двата й крака, а стимулирането с електрически ток на левия й крак предизвиква спонтанна полова наслада.

Впоследствие холандката е лекувана с анестетик, който е инжектиран в един от гръбначните й нерви – този, който получава информация от левия й крак, и състоянието й се нормализира.

Година и половина преди да изпадне в деликатната ситуация жената има сериозни здравословни проблеми, причинени от инфекция, като дори известно време е в кома. Когато идва на себе си, тя получава някакво странно изтръпване и парене в левия си крак, вероятно причинено от увреждане на нервните влакна в крайника.

Любопитното в случая е, че нервът, който регистрира сетивната информация от крака, влиза в гръбначния стълб на същото ниво като нерва, който регистрира информация от нейния полов орган. Заради увреждането на нерва обаче мозъкът не получава информация от крайника, а от органа.

Към момента това е единственият подобен случай, известен на науката, но лекарите са на мнение, че има и много други пациенти в подобно състояние, които обаче се срамуват да потърсят медицинска помощ.
Константин Серафимов

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Жена изпитва „върховната наслада“ с левия си крак

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *