Живите морски алги са едно добро средство за здравето

За някои болести е достатъчно да се обърнем към природните средства и едно от тях са морските водорасли алги 

Понякога вземаме лекарствата даже и за дребни здравословни проблеми. Често злоупотребяваме с тях, докато можем да си помогнем и с природни средства. Една възможност за това ни дават живите морски алги. Това са водорасли обитаващи водите на японско море, но са пренесени и в други страни по света от столетия.

Морските алги приличат на кристали, защото външния им вид е подобен на минералите.

Живите морски алги са едно добро средство за здравето

Живите морски алги са едно добро средство за здравето

Те са много известни и не само те, но и всички водорасли са известни с ползата за нашата планета, която допринасят за отделянето на кислорода, който дишаме. Учените твърдят, че една голяма част от кислорода във въздуха се произвежда от водораслите в световния океан.

Различни природни средства могат да бъдат заместители на синтетичните лекарства поне за по-дребни здравословни проблеми и не нанасят вреда на тялото. Алгите са живи организми, вид нишковидни водорасли, наричат ги и захарни гъби, защото се хранят със захар и в захарна водна среда обитават. Тяхната вода, в която живеят се пие, понеже отдавна е известно, че съдържа полезни за здравето вещества. Интересен факт е, че населението на Кавказ са ползвали водата на гъбите алги от столетия и са знаели за полезните им качества. Според различни източници там хората в този район, които пият редовно от водата на алгите живеели над 100 години и нямало болести като туберкулоза, рак, стомашни заболявания и други.

“Фигурин
Алги в буркан

Алги в буркан

Доказано е, че те са полезни и облекчават симптомите на някои болести като заболявания на черния дроб, стомашни, кожни, бъбреци, сърдечни, бронхити, високо кръвно, инфаркти, бронхити, неврози и други.

Алгите се отглеждат в стъклен съд, обикновено буркан, като той се налива с вода до средата или малко повече, слагат се алтите вътре и се добавя захар – 2 до 3 лъжици и стафиди 6 до 8 броя. Това е тяхната храна. Водата се сменя на 24 часа и се прецежда и пие. В нея са полезните вещества. В буркана се добавя прясна вода и малко захар. Те не са подходящи за диабетици, заради захарта. Може да се пие водата им и от здрави хора.

За да настъпи подобрение при някое заболяване е добре да се приема поне 1 или 2 месеца водата им, а за бронхит и астма е добре дневната доза да е около един литър и да се пие 6 месеца. Престояла вода от алги не се пие и се прецежда с пластмасова цедка, метални предмети да не се допират до тях.

Морските алги може да намерите чрез търсене на хора, които ги отглеждат и така те се разпространяват от човек на човек.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *