Как да си помогнем при сърдечна атака?

Ето как може да си помогнете при сърдечна атака, когато сте сами

Много хора изпадат преживяват инфаркт и са съвсем сами у дома си, някъде на работното място или другаде. В такива случаи възниква въпросът как да си помогнем сами при започнала сърдечна атака? Една от най-важните неща, което трябва да знае човек е, че ако почувствате сърцето ви бие не както трябва и ви прилошава и всеки момент може да припаднете, то ви остават около 10 секунди преди припадъка.

Как да си помогнем при сърдечна атака?

Как да си помогнем при сърдечна атака?

Според лекарите жертвите на внезапна сърдечна атака е добре да си помогнат в този критичен момент. Ако това ви се случи не се паникьосвайте и се постарайте да не загубите съзнание. В такива моменти имате нужда от повече кислород в дробовете и за целта е подходящо да започнете да кашляте силно. Преди всяко кашляне поемайте дълбоко дъх. Всяка кашлица трябва да е продължителна и дълбока като че ли искате да извадите голяма храчка от гърдите си.

Кашлицата с дълбоките предшестващи вдишвания е препоръчително да бъдат в интервал на всеки 2 секунди без спиране, докато сърцето започне да бие в нормален ритъм. Разбира се най-добре е да се повика спешна помощ по възможност и това е решаващо за всеки такъв случай. Не разчитайте много на други неща при сърдечна атака.

Кашлицата действа като компресия и така помага на кръвта да циркулира отново като оказва натиск върху сърцето и с това му помага да започне своя нормален ритъм. С този метод може да се помогне на човек получил сърдечна атака до идването на лекар.

Ако имате аспирин и антистенокардин, които да изпиите също биха ви били от полза.

Тази информация, ако я споделите с повече хора със сигурност може да помогне на някой в нужда и да спаси човешки живот.

Ето още нещо полезно при сърдечна атака – ТУК. /БЛИЦ

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *