Какво казват източните лечители за психичните качества на хората „котки“ и „кучета“?

Източните лечители отдавна са забелязали, че някои човешки психични качества съответстват на поведението на наши домашни животни. И говорят за хората „котки“ и хората „кучета“.

Котката е свободолюбиво животно. Тя живее в дома на човека, но не го признава за свой господар. Тя така си е останала дива, независимо от хилядите години съвместен живот с хората. Тя отива при човека, когато си иска и тогава разрешава да я галят.
kucheta-kotkiЧовекът „котка“ е интроверт – обърнат навътре към себе си. Хората, които обичат котки, обикновено също са индивидуалисти. Много мъже – котки не признават семейните ограничения. И най-добре си живеят, когато са си сами господари. Както котките те са активни вечер и нощем. Техният индивидуализъм им пречи да работят в колектив. Обикновено имат силно развита интуиция, между тях се намират екстрасенси.
Кучето по природа е твърде общително. То е типичен екстроверт – обърнато навън. То постоянно иска да бъде със стопанина си – водача на глутницата – и страда когато е самичко.
По правило стопаните на кучета са открити и дружелюбни, много дисциплинирани. Те съблюдават йерархията в групата и са изразени колективисти.
Обикновено са предани съпрузи и родители, много ценят семейството. Те са по-енергични и активни от стопаните на котки и живеят реален живот, а не в света на въображението.


Боян Петракиев

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *