Какво трябва да ядете, за отслабване и здраве?

Съвети на известния лекар и натуропат д-р Георги Гайдурков

Една от най-важните причини за напълняването е консумацията на сол, твърди д-р Георги Гайдурков. Все пак да подчертая солта е жизненоважна за живота на човека и ако я спрем за по-продължително време може да настъпи смърт, зависи обаче, също и какво се яде през това време. Растителната храна допринася много за отслабването, казва друг диетолог Георги Славов, ако се премине за 2 седмици на плодове, зеленчуци, сурови ядки и варива може да се свалят 7-8 килограма.

Ако се отстрани солта за известно време от менюто, ще се прекрати задържането на вода в тялото и оттам и хроничния оток и така ще се свали някой килограм. Една радостна новина за любителите на шоколад каза д-р Гайдурков – от него не се качват килограмите, нито се вдига кръвното, ако не се яде в много голямо количество – до 100 грама на ден.

Д-р Георги Гайдурков

Д-р Георги Гайдурков

За разлика от него, солта покачва веднага теглото, като от 1 грам се трупат 1 килограм тегло. Вдига се бързо и кръвното. Лошото е според него, че солта се намира във всички промишлени хранителни стоки в завишени количества. За да поддържаме добро здраве той ни съветва да ядем само натурални храни – бобови храни, сурови ядки, кълнове, плодове и зеленчуци.

Набавянето на незаменимите аминокиселини за човека може да стане като се смесят бобови със зърнени храни и така се получава пълноценен белтък. В миналото българският народ е бил около 200 дни в годината на вегетарианско хранене, а е нямало сегашната промишлено произведена храна, която се счита за много вредна и се нарича в английско говорящите страни junk foods – храни боклуци, като се имат пред вид рафинираните, консервите, безалкохолните и други.

Друга статия за здравето и храненето четете – ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *