Кисело зеле и туршия за силен имунитет и тънка фигура

Учени доказаха, че ферментиралите храни влияят положително за силен имунитет

Ферментиралите храни като кисело зеле, туршиите синьото сирене, киселите краставички и пр. повишават имунитета, борят се с алергиите и помагат да имаме тънка фигура. Това доказаха учени от университета в Кембридж.
Когато ферментират тези храни произвеждат полезни бактерии и дрожди, които всъщност има здравословно влияние върху организма.

Учени доказаха, че ферментиралите храни влияят положително за силен имунитет

Учени доказаха, че ферментиралите храни влияят положително за силен имунитет

Полезните бактерии и дрожди се хранят със захарите и скорбялата в организма ни и така те се усвояват по-лесно от организма.
Микроорганизмите дори са способни да синтезират естествения консервант млечна киселина, която окислява средата в червата и стимулира производството на полезни бактерии.
Затова и учените смятат, че ферментиралите храни като кисело мляко, извара и цвик действат като естествен пробиотик. Те съветват редовно да си хапваме от тези храни, тъй като те могат да намалят риска от диабет тип 2 с 25%. Към ферментиралите храни учените прибавят дори маслините, тъй като и при тях има подобно действие, както и някои меса и сирена. Тези храни повишават имунитета, противодействат на алергиите и подпомагат отслабването, тъй като с тях се засищаме бързо.
Бактериите на млечна киселина, които карат зелето да ферментира, помагат на организма да се бори дори с раковите образования, като подсилват имунитета. Киселото зеле предпазва организма от развитието на болестотворни микроби и възстановява стомашно-чревния тракт. Лекарите съветват при проблеми с храносмилателната система да се яде по 200 грама кисело зеле всеки ден в продължение на месец.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *