Вижте от кои 5 мазнини НЕ се напълнява

Както белтъчините и въглехидратите така и мазнините са жизнено необходими за организма

 

Има най-различни митове за диетите и здравословното хранене. Много хора започват диети всеки ден диети с надеждата да свали чрез тях малко от излишните килограми.

Един от най-разпространените митове е да не се употребяват мазнини. Пуснати са и в продажба продукти без мазнини с цел да се задоволи търсенето на храни без мазнини или с ниско съдържание на мазнини.

Трябва да знаем обаче, че мазнините са необходими както белтъчините и въглехидратите.

Те са нужни за правилното функциониране на организма ни. За да бъдат усвоени мастноразтворимите витамини А, Д, Е и К са необходими мазнини.

Ето кои мазнини не пречат на тялото при режим на отслабване и са полезни за здравето.

От мазнините на авокадото, ядките, кокосовите орехи не се напълнява.

От мазнините на авокадото не се напълнява.

Авокадо – съдържа глутатион, който е силен антиоксидант. Той помага за изчистването на тялото от свободните радикали и тежките метали. Съдържа и омега 3 мазнини и фолиева киселина.

Кокосово масло – има ползи за здравето от него. Подходящо е за готвене, има антимикробно и антибактериално и противораково действие, подобрява енергията и поддържането на теглото. Има и козметично приложение.

Семена – добре е да се поръсват върху салати и други ястия семена от лен, слънчоглед, тиквено семе, чия. Богати са на микроелементи (магнезий, цинк, селен), витамини, омега 3 мастни киселини.

Мазнините на кокосовите орехи са полезни и не се напълнява от тях.

Мазнините на кокосовите орехи са полезни и не се напълнява от тях.

Ядки – съдържат полезни мазнини (омега 3 и други ненаситени), протеини, витамин Е и Л-аргинин, която е киселина необходима за имунната система и за превенция на сърдечно-съдовата система. Към всяко ястие, където могат да се добавят е добре да се ползват. Може да се блиндират на миксера и под формата на олио.

“Фигурин
Ядките съдържат полезни ненаситени мастни киселини.

Ядките съдържат полезни ненаситени мастни киселини.

Зехтин – помага за поддържане на здравословно тегло, за намаляване на кръвното налягане, при артрит и астма за облекчение. Съдържа каротеноиди, витамин Е, мононенаситени мастни киселини, антиоксиданти.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *