Вижте кой наложи ГМО в България, според доклад на Уикилийкс

Привържениците на ГМО са активно финансирани и подкрепяни от посолството на САЩ, пише в серия секретни документи разсекретени от  Уикилийкс

 

Председателя на Българската академия на науките Иван Юхновски бил основна пречка срещу приемането на свободно ГМО законодателство, според доклад (грама [06SOFIA1173]) изпратен от шарже д’афер Караянис през 2006 г. В него се пояснява, че шефът на Агробиологичния институт Атанас Атанасов казал в посолството, че г-н Юхновски се противопоставял на законодателството за приемане на ГМО като изпратил експерти в парламентарните комисии по земеделието и околната среда да се изказват против законопроекта, а са били знаели само малко за ГМО. С други думи, че не разбират от тази наука.

Вижте кой наложи ГМО в България, според доклад на Уикилийкс

Вижте кой наложи ГМО в България, според доклад на Уикилийкс

Поддръжниците на идеята за ГМО бяха изпратили писмо до Европейската комисия, за да питат дали закона у нас е в съответствие с изискванията на европейското законодателство. Те са били подкрепяни от тогавашния зам .-министър на земеделието Светла Бъчварова. Тя беше уволнена от Бойко Борисов заради нарушения през 2011 г.

Г-н Атанасов се надява, че ако се докаже, че нашия закон не отговаря на изискванията на ЕС, това може да се превърне в най-силния коз в полза на лобистите на ГМО у нас, с който да изтъкнат пред правителството, че е належащо да се преразгледа закона за либерализация на ГМО, разкрива в доклада си Караянис.

През 2009 г. посланик Макълдауни, пише в доклад до Държавния департамент, че посолството им у нас е подкрепяно от бихотехнологичната индустрия на САЩ. Използват също и местни доверители, които са финансирани, за да проведат кампания за това колко ползи има от ГМО и финансови и стопански.

През 2010 г. правителството на Бойко Борисов прие либерализирането на ГМО за своя стратегическа цел. Но поради съпротивата на по-голямата част от обществото реши да наложи мораториум за 5 години. С това се цели ЕС да го разкритикува и да се наложи приемането на законопроекта, това е казал министър Найденов на посланик Уорлик.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

На 11.02.2011 г. мин. на земеделието Мирослав Найденов се срещна с посланика на САЩ, по време, на която той призна, че въведения 5-годишен мораториум е тактически ход на правителството на Бойко Борисов да бъде приет проектозакона за либерализиране на ГМО.

Източник: Биволъ/bivol.bg

Читателите в нета правилно и с възмущение коментират политиката, която води нашето правителство и Бихотехнологичната индустрия на САЩ, която наложи ГМО в България  „Крайно опасно е членството ни в ЕС,това ще е краят на играта-изцяло внос на евтини ГМО-боклуци без информация на етикетите,изцяло вносни семена от, Монсанто, отново ГМО -хибриди и неплодовити, изцяло пръскане с пестициди и ракови заболявания, за които отново няма да има пари от фалшивата здравна каса и така докато евреите си постигнат целта-депопулация и Нов световен ред!!!”

„Незабавно България трябва да излезе от ЕС!!!”

От следните линкове може да прочетете други статии за подобни теми – първата оттук (обърнете внимание и на 4-те видео клипа) и втората – оттук (тук също вижте клиповете освен статията).

Enjoyed this post? Share it!

 

12 коментара по “Вижте кой наложи ГМО в България, според доклад на Уикилийкс

  1. Монсанто е на нашия пазар от 90-те години, още от тогава се продават и Монсанто семена на земеделците, както се разбра по късно те освен че са били обработени с пестициди са били и ГМО въпреки че тогава не се говореше за това…. По късно земеделци плащаха големи неустойки за да се откажат от договорите с Монсанто понеже си съсипаха земята….. Тези далавери с ГМО лобиране се правят още от "великия" политик Филип Димитров Мордухай , който продаде и даде на САЩ всичко което си поискаха……сега разбира се понеже сме в ЕС и се налага да имат нови разрешителни с по високи изисквания и отново опитват с пари винаги намират кой да си купят за да лобира…..както с ваксините- искат масово да тровят! Ако това правителство не ги пусне то следващото ще ги пусне- от нас си зависи да контролираме……. Иначе наглостта им стигна далече- в САЩ вече не са задължени да обявят че храните са ГМО и на пазара продават Сьомга ГМО без някой да знае коя е че да не купува….. В Азия 70% от ориза и соята са ГМО…..

  2. Какво друго да очакваме? България винаги е била апетит на други държави и затова ни смааааазват! Но защо? Защото политиците,лекарите,учителите учени и т.н. са продажници!Всички са "Маскари" Ал. Констонтинов

  3. откъде имате тази информация за ориза в Азия и сьомгата ? иначе и аз ви подкрепям!!! ЧИСТИ ПОЧВИ ОТ МОНСАНТО!!!! САМО ЗЕЛЕНИТЕ МИ СЕ СТРУВА ЩЕ УСТОЯТ НА ПАРИТЕ НА МОНСАНТО!!!!

  4. Това горе не са измислици.Има план на американското правителство за геноцид и обезлюдяване на няколко малки държави сред които и България, с цел преселване на част от американците ( по богатите), което ще се наложи след 20 г. когато на територията на САЩ вече няма да може да се живее.Ако не се противопоставим на това – край с нас.

  5. Имам малко по различно виждане за ГМО, няма спор,че е спекулация. Но всичко се касае до финансови и стопански изгоди. Като се пренася на следващи нива, във фармацевтичната индустрия… 🙁 Ако целта на американците е да се преселят в България, едва ли ще допуснат така масово да се заразява почвата, съответно плодни дръвчета и прочие… Докато се изчисти и те ще са жертва в собствената си примка

  6. Читателите в нета правилно и с възмущение коментират политиката, която води нашето правителство и Бихотехнологичната индустрия на САЩ, която наложи ГМО в България „Крайно опасно е членството ни в ЕС,това ще е краят на играта-изцяло внос на евтини ГМО-боклуци без информация на етикетите,изцяло вносни семена от, Монсанто, отново ГМО -хибриди и неплодовити, изцяло пръскане с пестициди и ракови заболявания, за които отново няма да има пари от фалшивата здравна каса и така докато евреите си постигнат целта-депопулация и Нов световен ред!”.
    „Незабавно България трябва да излезе от ЕС!”.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *