При кожен рак и камъни в бъбреците помага билката лепка

Билката лепка има приложение при заболяване от камъни в бъбреците, здравни проблеми с черния дроб и потиска развитието на кожния рак

Лепка е билка, която расте из цяла България по храсталаци, пътища, ниви, градини, близо до оградите.

Тя е едногодишно тревисто растение със стебло притежаващо 4 ръба и достига височина до 1,5 м. Латинското название на лепка е Galium aparine L. и е известна под други имена: свитата, торица, обикновено еньовче, гергевка.

Тя помага при заболели бъбреци с камъни в тях и премахването им, също и подтиска развитието на кожния рак.

При кожен рак и камъни в бъбреците помага билката лепка

При кожен рак и камъни в бъбреците помага билката лепка

Лепката има лечебно приложение при заболяването пиелонефрит от двата вида с пясък в бъбреците и без пясък, здравни проблеми с черния дроб, възпаление на пикочния мехур, епилепсия, стомашно-чревни колики, запек, рак на кожата, при упорити циреи, запек и др.

Действа обезболяващо, противовъзпалително, пикочогонно и дезинфекциращо. Помага при заболяване на бъбреците с наличието на камъни и за тяхното разрушаване и изхвърляне.

Билката съдържа органични киселини, гликозиди, танини, сапонини, багрило, лимонена киселина, витамин С и други в стеблото си.

Начинът й на приложение е запарка от 2 супени лъжици лепка в съд с 400 мл вода, където трябва да престои един час, след което се прецежда. Употребява се 3 пъти дневно преди хранене по една винена чаша.

Билката лепка има приложение при заболяване от камъни в бъбреците, здравни проблеми с черния дроб и потиска развитието на кожния рак.

Още за лечението на рака четете – тук

 

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *