Колко сантиметра трябва да е обиколката на талията?

Повече сантиметри в тази област водят до редица заболявания

Вече не е важно колко килограма тежим, а колко е обиколката на талията ни. И за да сте здрави, не се качвайте на кантара, а вземете шивашкия метър и измерете обиколката на своята талия. Именно там, където хората основно натрупват вредните мазнини, се измерва и здравния статус на човека.

Колко сантиметра трябва да е обиколката на талията

Колко сантиметра трябва да е обиколката на талията

Според лекарите мъжката талия не бива да надхвърля 100, а женската – 87 сантиметра. Ако показателите ви надхвърлят тези мерки, трябва да направите нещо по въпроса, например, да се опитате да намалите колкото се може повече тази част от тялото си. Разбира се, човек пълнее не само по талията, а навсякъде, но най-нездравословно е да имате тлъстинки точно там. Ако метърът не може да ви обхване, тогава трябва да се замислите сериозно. Рискувате да се разболеете от много неприятни болести като диабет от тип 2, сърдечно-съдови проблеми, високо кръвно налягане. Умишлено не споменавам неудобствата от това да не можете да си завържете връзките на обувките или да си намерите подходяща дреха, която да ви става. Идва пролет и е време да влезем в норма. Започнете да се храните с по-леки храни, да хапвате по-малко и засилете движението. Можете да направите и еднодневно изчистване на организма като пиете само течности – вода, фрешове или хапвате само плодове и зеленчуци. През следващите 5-6 дена хапвайте малки порции, ходете и се връщайте от работа пеша и след месец ще видите, че нещата вървят към смъкване на излишните килограми. Изразходвайте повече калории, отколкото поемате с храната. Намалете животинските мазнини до минимум и ползвайте растителни.
Мазнините около талията можете да намалите и като правите някои упражнения, с които да укрепите коремните мускули. Не забравяйте, идват топлите месеци и всички тлъстинки стават видими. Успех!

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Колко сантиметра трябва да е обиколката на талията?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *