Коренът от глухарче е ефективен срещу рак на кръвта

Изследователи от Канада са открили, че екстракт от корените на глухарче са по-ефективни против рак, отколкото химиотерапията

Учени от Канада са получили помощ общо 217 000 долара, за да извършат изследване за лечението на рак с корените на глухарчето. Те са открили, че то е ефективно срещу един вид рак и по-точно рак на кръвта известен като хронична моноцитозна миелоидна левкемия. То им причинява клетъчна смърт – апоптоза, пишат cbc.ca и framar.bg.

Сиярам Пандей , биохимик от Университета в Уиндзор, е проучвал способността за борба с рак на екстракта от корен на глухарче в продължение на почти две години.

Коренът от глухарче е ефективен срещу рак на кръвта

Коренът от глухарче е ефективен срещу рак на кръвта

През първата си фаза от изследванията екипът установи, че екстрактът от корен на глухарче принуждава много агресивен и резистентен вид рак на кръвните клетки, известен като хронична моноцитозна миелоидна левкемия, по същество да се самоубие. Изследователите са открили, че след повторно лечение с ниска доза екстрактът от корен на глухарче е ефективен за убиване на повечето ракови клетки. Окритието е станало в Университета в Уиндзор, Онтарио, където работи Пандей.

Джон Дикардо на 72 години, каза пред CBC News, че е оздравял от левкемия като пил чай от корени на глухарче.

Джон Дикардо на 72 години, каза пред CBC News, че е оздравял от левкемия като пил чай от корени на глухарче.

Той признава, че в началото е бил скептик за възможностите на корените от глухарче, но ето че се оказало много ефективно, когато за пръв път се среща с д-р Каролин Хам, онколожка в местната болница и тя му казала, че давала чай от корени на глухарче на болните от рак и те се чувствали по-добре.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Пандей в началото е смятал след прочетеното в един вестник, че в глухарчето има вещество, което да убива рака, но и да е вредно за здравите клетки. Той със своите дипломирани студенти е изследвал смес от различни плевели с корени от глухарче в миксер и с вода и са предполагали, че са токсични за здравите клетки. При направените изследвания се доказа, че коренът от глухарче и другите растения в тази смес не са вредни за здравите клетки. Те били изненадани, когато видели, че коренът на глухарчето не е токсичен за здравите клетки.

Джон Дикардо на 72 години, болен от рак от 3 години, каза пред CBC News, че е оздравял от левкемия като пил чай от корени на глухарче. То му помогнало повече, отколкото всички други лекарства и химиотерапията.

Още за рака четете – ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *