Крем с екстракт от охлюви от Gutto.bg

Все по-голяма популярност набира използването на слуз от охлюви в козметиката. Тя прави заздравителните процеси на кожата по-бързи и я кара да изглежда по-млада и свежа.

gutto-psТези продукти са полезни и при акнеична или чувствителна кожа. Те действат освежаващо и регенериращо, като същевременно забавят и процеса на стареене.

Слузта от охлюви е много богата на гликолови киселини, протеини, еластин и витамин А. Те предпазват кожата от вредните ултравиолетови лъчи и я защитават от инфекции. Някои учени са на мнение, че слузта от охлюви може да подобри способността на кожата за задържане на влага и да стимулира произвеждането на колаген. Така кожата, ще бъде хидратирана много по-дълго време.

3Може би много хора не знаят, но слузта от охлюви не е открита отскоро и нейните качества не се използват едва в съвременната медицина. Охлювите са били използвани още от древните гърци и римляни, които са ги консумирали, но освен това са използвали и тяхната слуз за медицински цели.

Има сведения, че дори Хипократ е давал съвети на своите пациенти да поставят върху раните си охлюви и по този начин да ускорят тяхното заздравяване.

Въпреки, че слузта от охлюви се използва в козметиката и нейната полза е научно доказана, някои от специалистите все още не са достатъчно уверени и се изказват скептично спрямо нея. Те настояват за повече проучвания, преди да заявят със сигурност, че тя е полезна и може да се използва за такива нужди.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *