Куркума срещу рак на гърдата

Куркумата е в състояние да стопи размерите на тумори при рак на гърдата

Куркумата от хилядолетия се използва не само като подправка, но и като средство за лечение. Сега обаче учени от Университета в американския град Луисвил доказаха, че разработените лeкарствени препарати на базата на куркума могат да помогнат за унищожаването на тумори при рак гърдата.
Изследването е било направени въз основа на някои древни лекарства от натурален произход, които са подсказали на учените, че куркумата е била позната още преди хиляди години като лечител на някои туморни образувания.

Куркумата е в състояние да стопи размерите на тумори при рак на гърдата

Куркумата е в състояние да стопи размерите на тумори при рак на гърдата

Оказва се, че древното знание, предаване от векове на векове вече е разполагало с всички отговори, които съвременните учени търсят.
Учените изследвали въздействието на куркумата, за чиито корени е известно, че съдържат противораковото вещество куркумин. В случая става въпрос за лек, познат от хиляди години на древните азиатски народи, които го отглеждали както за подправка, така и с цел лечение.
Опитите на съвременните учени доказали, че куркумата действително е в състояние да смали драстично размерите на тумори. Опитите са били направени с лабораторни плъхове. Освен че смалява туморите, куркумата може и да забави скоростта на размножаване на раковите клетки.
При проучването станало ясно, че това лекарство помагало най-вече при рак на гърдата.
Резултатите от проучването сочат, че поглъщането на капсули, съдържащи 200 мг куркума на прах, е много по-ефикасно от консумирането на храна на базата на куркума.
Куркумата може да се приема и с кориандър всеки ден за изчистване на организма, а така също да се използва и като подправка, тъй като тя е част от кърито.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *