За лечение на болни стави от артрит помага билков чай (ВИДЕО)

При болни стави от артрози и артрит могат да помогнат природните средства с невероятно бърз резултат и без странични нежелани ефекти за здравето

Ето една добра и лековита комбинация от билки, която помага при артрит и артрозни изменения. (<==Вижте и статията от този линк!)

Тя съдържа следните билки: корени репей, брезови листа, трицветна теменуга, корен троскот и малинови листа, които трябва да се смесят в равни части. От тях се вземат по 50 г от всяка билка и се смесват добре. Прави се запарка от 2 супени лъжици от сместа в 600 мл вряла вода за половин час и се прецежда. Билковият чай се пие на порции 3-4 пъти през деня, за предпочитане е на гладно половин час преди хранене.

When treating sick joints from arthritis herbal tea helps

При лечение на болни стави от артрит помага билков чай

За доброто измиване и пречистване на ставите при артрит помагат коренът от троскот и брезовите листа. Увредените стави се подкрепят от репея и той помага за ефективното им възстановяване. Малиновите листа и трицветната теменуга съдържат салицин, който премахва болката и възпалението, но за разлика от лекарствата не дразни стомаха. в черния дроб и в болните стави той се превръща в полезната за тялото силицилова киселина. Така се избягва дразненето на стомаха.

Освен при артрит този билков чай може да се пие и по продължително време, като се добавят бъзов цвят, жълт кантарион и джинджифил. Те катализират билките и превръщат билковата комбинация в чай за удоволствие.

Това е един пример за мъдростта на Божията творческа мисъл при сътворението на света, за всяка болка да има билка.

Освен пиенето на билковия чай за артрит и артрозни изменения, трябва и да се избягват онези храни, които са вредни за ставите и допринасят за възпаленията им.

При болни стави от артрози и артрит могат да помогнат природните средства с невероятно бърз резултат и без странични нежелани ефекти за здравето. 

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *