За ЛЕЧЕНИЕ на кои болести се употребява змийско мляко

Билката змийско мляко се използва успешно при лечение на различни болести

Билката змийско мляко намира приложение при лекуване на различни заболявания. Тя расте по старите зидове и каменистите и сенчестите места из цялата страна. Използваема част от растението са стръковете, които трябва да бъдат брани по време на цъфтежа през май-юни. Съдържа витамин С, витамин А, алкалоиди, каротин и други.

Прочетете още: Всичко, което трябва да знаете за змийско мляко – пълен наръчник

Билката се използва при болести на жлъчните пътища, черния дроб, коремен тиф, хемороиди, кожна туберкулоза, нередовна менструация. Сок от билката змийско мляко намира приложение срещу брадавици.

Известно е, че има ефект при лекуване на рак на кожата, а имало е и случаи да се ползва успешно и при други видове рак.

При левкемия се препоръчва на болните да се пият по 2 л. на ден смесен чай, приготвен от змийско мляко, филизи от бъз и коприва. Не забравяйте, че в по-големи количества билката е отровна и затова трябва да се внимава с количествата и най-вече да се употребява под лекарски контрол.

Билката змийско мляко расте по каменисти и сенчести места

Билката змийско мляко расте по каменисти и сенчести места

Ето как трябва да си приготвяме отварата от змийско мляко: 2 чаени лъжички ситно нарязани стръкове се заливат с 500 г вряла вода. След това съдът се покрива с ленена кърпа и билката се оставя да кисне 2 часа. Билковата отвара се прецежда и се пие по 1 супена лъжица три пъти на ден половин час преди ядене.

Enjoyed this post? Share it!

 

4 коментара по “За ЛЕЧЕНИЕ на кои болести се употребява змийско мляко

  1. Внимание, публикували сте снимки на Змийско мляко и на друго растение. Втората снимка не е Змийско мляко!
    Искам да добавя, че моята пра-баба е използвала отвара от сушените корени на растението профилактично при контакти с деца болни от жълтеница. Растението е отровно в големи количества или концентрации.

  2. Да така е, че от корена на растението,е лечебното свойство.Както и от корена се извлича сока,който е на йодова основа.И от сока се правят отвари за тежки заболявания.Многе е ефикасно и за тежки изгаряния,още като изкараш растението истискваш сока и го нанасяш на изгореното място,изтребва всяка една бактерия,затваря и заздравява раната.За от цвета не съм чувал да се използва растението.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *