Лечение на бронхит с ефикасна билкова рецепта

През зимните месеци дори и да не е много студена, обикновено ни поднася неприятности с появата на болести, бронхит или други простудни

Често се случва през зимата да страдаме от простудни болести на белите дробове. Най-често срещаното заболяване сред тях е възпалението на бронхите, което е известна като бронхит. Обикновено, когато кашлицата трае до 3 седмици имаме остър бронхит, а когато е повече от 3 месеца с храчки за период от 2 последователни години, тогава е налице хроничен бронхит. При него се налага лечение в санаториум за по-продължително време.

Pulmonaria officinalis L

Билката меча пита се използва при лечение на бронхит с бабина рецепта

При лечение на бронхит оказва влияние и здравословното хранене и начин на живот. Особено необходим е чист въздух.

Ето една рецепта от народната медицина, която може да помогне при нужда да започнете да дишате свободно. Необходимите продукти са билките лазаркиня 20 г, меча пита 30 г и Христов трън 20 г. Могат да се намерят в билкарските аптеки и дрогерии. Вземат се 3 супени лъжици от приготвената билкова смес и се варят в един литър вода за четвърт час. След това билковата отвара се прецежда и се пие по една чаена чаша преди ядене 3 пъти на ден. Ако ви се иска може да я подсладите.

Още една ефикасна при бронхит рецепта е изстискан сок от кромид лук и лимон колкото една чаша с добавени щипка сода за хляб и лъжица пчелен мед. Този коктейл се пие докато усетите полза.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *