Лечение на подагра с природни продукти (част 1)

Лечение на подагра с рецепти от народната медицина, включително и мед

Лечението на подагра чрез народна медицина е изпитано, доказано, ефикасно и с положителен резултат. Ето няколко рецепти с природни продукти от народната медицина, които ще бъдат полезни на всички, страдащи от подагра.

На болното място (става) се поставя парен компрес или пък се прави гореща баня, след което се завива с компрес с мед – на парче платно се намазва пласт мед и се увива. След време медът се всмуква от кожата и платното остава почти сухо. Тогава компресът се подновява отново с нов мед. Ако болният не понася влажната топлина, тогава се слагат торбички с горещ пясък или трици. Когато кризата премине, се провежда общо лечение за усилване на организма:

I. Сутрин 20 минути преди ядене болният да взема по 1 супена лъжица смес от 500 г чист пчелен мед, 20 зелени листа от индрише с дръжките и 20 ядки от сладки бадеми, счукани в дървен хаван на кашица, 4 месести лимона, смлени на кашица заедно с корите, но без семките, по 12 г обикновена валерианова тинктура и тинктура от глогов цвят (от аптеката) и 1 супена лъжица канела на прах.

Компреси от мед изключително ефикасен при подагра

II. Десет минути след това да изпива 1 чашка от 100 г отварка от зайча стъпка, пача трева, полски хвощ, синя тинтява и троскот (листа и стебла) по 100 г от всяка, бял равнец (цвят), глухарче (листа), маточина, мента пиперита, мечо грозде, миризлива теменуга, овчарска торбичка и цариче – по 50 г от всяка.

От тази смес 3 супени лъжици с прибавка на 20 шипки (плод), разрязани на две, и по 1 чаена лъжичка корени от гръмотрън и резене (семе) се запарват със 700 г вряща вода. На тих огън се вари 10 минути и като изстине, се прецежда. Пие се, като всяка чашка се засилва непременно
с 1/2-1 чаена лъжичка лимонов сок и малко мед по вкус.

Непременно вижте и ТОВА: Как точно се провежда лечението на подагра с мед!

Лечението на подагра с билки-доказано и ефикасно. Опитайте и вие!

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Лечение на подагра с природни продукти (част 1)

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *