Лечение на рак чрез промяна на храненето

За безнадеждно болните пациенти има терапия, която е помогнала на много пациенти безнадеждно болни от рак

Преди около 80 години немският лекар от еврейски произход д-р Макс Герсон е разработил много успешна терапия за лечение на рак. Тя се оказала, че е полезна за някои дегенеративни и тежки заболявания, към които спада и рака, от които годишно умират милиони хора в целия свят. Тази терапия се основава на лечение чрез промяна на храненето.

Терапията на еврейския доктор от Германия се основава на хранене главно с растителна храна със строг контрол и без никакви храни от животински произход, нито млечни храни нито яйца.

Терапията на д-р Макс Герсон срещу рак се основава на хранене с растителна храна

Терапията на д-р Макс Герсон срещу рак се основава на хранене с растителна храна

На доктора му направило впечатление в един лекарски доклад, че жена болна от мигрена оздравяла чрез промяна на храненето. Той започнал да изследва и да прилага своите познания от университета. След много труд и опити установил, че вегетарианската храна без сол позволява да се излекуват болестите и така да се живее спокойно.

Д-р Макс Герсон

Д-р Макс Герсон

Един от ранните му случаи на успешни лечения е този на един болен от туберкулоза на кожата, която се е считала за нелечима, който му е казал, че се чувства по-добре от диетата. Той в началото не повярвал и е бил учуден, защото не е очаквал да има пряка връзка болестта му с храненето. След това поставил и други туберкулозни пациенти на растителна диета и те започнали да се подобряват. Така докторът постепенно натрупал опит от поставената диета и изследванията на кръвта и урината на пациентите и разработил своя метод, който се основава главно на промяна на храненето с растителна храна без сол. Солта може да се набави от салатите и другите растения, понеже те съдържат различни микроелементи в това число натрий и хлор. Освен тази подробност, в началото при започване на растителния режим на хранене, се провежда детоксикация по негов метод.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

В храните участващи в избраните менюта влизат и ядките, които са богати на витамин В17 и други полезни вещества. Те са ядат сурови, за да се запазят качествата и ензимите им. Много народи и племена, които са се хранили с натурални храни, не са боледували от рак, диабет и други дегенеративни болести. Те се появяват с появата на съвременния начин на живот и хранене с рафинирани храни и изобилстващи на животински продукти. В натуралните нерафинирани храни се съдържат полезните витамини, В17 и други полезни за здравето хранителни вещества.

За съжаление д-р Макс Герсон е преживял много премеждия от самото начало и с идването на власт на хитлеристите той е трябвало да се премести в Австрия, после във Франция и Великобритания и на края в САЩ. При тези странствувания е загубил целия си труд, а братята му и сестрите му с родителите им загинали в концлагери. По-късно той отново пресъздава труда си.

За лечение на рак и терапията на д-р Макс Герсон четете – ТУК, за витамин В17 – ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *