Левкемия и кръвоизливи в очите

Кръвоизливите в очите може да се дължат на различни инфекции или травми, чернодробни проблеми, липса на витамин К, хемофилия, наследствени заболявания, тромбоцитопения, левкемия и други, пише сайтът ezine.bg

Може да се появят и като усложнение след операция, травма, а така също и при рязко повишаване на кръвното налягане или пък заради възрастовo изменение в кръвоносните съдове на очите.

Нужно е да се изясни точната причина, заради която се появяват, както и дали има някакви други съпътстващи симптоми – намалено ли е зрението, има ли болка и др. Много често разширени кръвоносни съдове се бъркат със спукан съд, заради което е най-добре да се потърси помощта на специалист, който да изясни дали не става въпрос за нещо по-сериозно, като например хемофилия, левкемия или някакъв друг проблем.

Ако зачервяванията са свързани и с по-напрегната зрителна работа, то тогава може да се касае за астигматизъм или далекогледство. Състоянието може да се дължи и на т.нар. синдром на сухото око, при който се появява парене на очите, като са възможни и леки бодежи.

Синдромът на сухото око най-често се дължи на пребиваване в задимени помещения, по-запрашена среда, продължителна работа с компютър и употреба на контактни лещи. Възможно е да се появи и в резултат на някакво лечение – употреба на медикаменти за кръвно налягане или използване на капки за глаукома.

Самото зачервяване на окото, което може да е знак за здравословен проблем, включително за левкемия и хемофилия, може да е признак и за някаква  алергична реакция, особено ако се придружава с неприятен и постоянен сърбеж. Подобна алергия може да се дължи на контакт с конкретни храни, използване на препарати, козметични продукти или заради домашни животни.

Левкемия и кръвоизливи в очите

Кръвоизливите в очите може да се дължат на различни инфекции или травми, чернодробни проблеми, липса на витамин К, хемофилия, наследствени заболявания, тромбоцитопения, левкемия и други

Страдащите от хипертония често получават също така и кръвоизливи в очите. Те са сигнал за тревога при хипертония с тежка атеросклероза.

Нужно е да се потърси мнението на специалист, да се избягва физическото натоварване, да не се работи в наклонено на една страна положение на тялото, както и да не се използва гореща вода, когато се взема душ. В противен случай може да се стигне и до спукване на съд в мозъка.

Само лекар може да уточни на какво се дължи това неприятно състояние, което може е сигнал за чернодробни проблеми, левкемия и други заболявания.

Вижте и ТОВАЛечение и симптоми на хемофилия. Каква продължителност на живота има с нея?

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *