Липомът вече се лекува много лесно

В образуванието се въвежда медицинска смес от препарати, които разграждат натрупаните мастни тъкани

Вече много по-лесно и безпроблемно ще се лекува липомът, заявиха учени. Вече няма да се налага оперативна намеса за това доброкачествено туморно образувание, което се състои от мастна тъкан.
Липомът се среща по-често при жени на възраст между 30 и 50 години. Образува се в кожата, подкожието, между мускулите, тъканите около бъбреците, медиастинума, млечната жлеза, органите на стомашно-чревния тракт, белия дроб, миокарда, мозъчните обвивки, по хода на нервните стволове, в костите.

Липомът вече се лекува много лесно

Липомът вече се лекува много лесно

Възможно е да се развие в различни тъкани и органи на организма. Размерите на това доброкачествено туморно образувание са от много малки до огромни, които могат да достигнат дори няколко килограма.
Хубавото е, че липомите не са опасни, но лекарите съветват когато усетите някакво подобно образувание, да се обърнете към специалист. Най-точно липомът се открива чрез компютърната томография.
Досега липомът се лекуваше с операция. Но сега учените са намерили начин това да става и по неоперативен път – чрез инжекции. По този начин в образуванието се въвежда медицинска смес от препарати, които разграждат натрупаните мастни тъкани. Това става чрез множество убождания с тънки игли, а болката не е нетърпима. Няколко дни третираната зона остава подута. Лечението се прави за 5-10 минути, но е необходимо да се направят поне 4 сеанса, между които да има 8-седмична почивка.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Липомът вече се лекува много лесно

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *