Майка излекува детето си от аутизъм по едни много лесен и прост начин

Катрин Рийд съставила диета, която помогнала на нейното малко ангелче да се пребори с болестта аутизъм

Американска майка, която по професия е биохимик, намерила много прост и лесен начин да излекува дъщеря си от аутизъм. Катрин Рийд от Сан Франциско направила хиляди опити и изследвания с цел да намери начин детето й, болно от аутизъм, да получи нав шанс за живот. Накрая майката успяла и открила инструмент, който в повечето случаи свежда до минимум симптомите на аутизъм при деца. Катрин съставила диета, която пологнала на нейното малко ангелче да се пребори с болестта. Хранителният режим бил основан на изключване на натриевия глутамат, който се съдържа в съвременните индустриални храни от менюто на детeто.

аутизъм

Катрин Рийд съставила диета, която помогнала на нейното малко ангелче да се пребори с болестта аутизъм

Знае се, че натриевият глутамат е химическо вещество, получено изкуствено за целите на хранителната индустрия, което прави всички хранителни продукти и изделия, в които се влага, стотици пъти по-вкусни отколкото те са в действителност.
Детето на Катрин било диагностицирано с аутизъм на 2 годинки. То проявявало истерии, които продължавали в продължение на няколко часа, стереотипно поведение, трудности в общуването и обучението, както и проблеми със стомашно-червния тракт. Сега 5 години по-късно, момиченцето е почти напълно излекувано и според лекарите проявите на болестта му са напълно изчезнали.
Според Катрин храната на деца, болни от аутизъм трябва да бъде лишена от това химическо съединение мононатриев глутамат, който често се отбелязва по етикетите като E 621, E 631, хидролизиран растителен протеин.
Съвременната хранителна индустрия бълва на пазара стоки, които в 95% от случаите съдържа натриев глутамат, но производителите имат право да не посочват наличието му, ако съдържанието не надвишава определено ниво.
Преди няколко години и други групи учени в света започнаха да свързват развитието и появата на аутизъм с начините на хранене и хранителните продукти, които съдържат някои химически вещества.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Майка излекува детето си от аутизъм по едни много лесен и прост начин

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *