Масло от морски зърнастец (облепиха) при хемороиди

Появата на хемороиди почти винаги е съпроводена от изключително неприятни признаци

В някои случаи е невъзможно да се изтърпи силният сърбеж, болките и кръвотечението, придружаващи болезненото изпразване на дебелото черво. Тези неудобства могат да се избегнат , ако в домашната аптечка има масло от морски зърнастец.

Масло от морски зърнастец (облепиха) при хемороиди

Масло от морски зърнастец (облепиха) при хемороиди

При закупуване на масло от морски зърнастец от аптеката, непременно се търси това, което е за външно приложение. Само такова масло може да се използва за компреси при хемороиди.

Как се правят компресите с масло от морски зърнастец? Приготвя се тампон и се напоява с маслото. Така намокреният тампон трябва да се притиска към областта на ан*са пет пъти дневно. Тампонът стои на мястото в продължение поне на един час. Може да се остави и за цяла нощ , като е необходимо да се осигури неподвижност и плътно прилепване към болното място. Колкото по-дълго време тампонът е върху възпаленото място, толкова по-голямо е благотворното действие на масло от морски зърнастец върху хемороидите.

Изключително ефективно е да се намазва с масло от морски зърнастец кожата, непосредствено около аналния отвор и хемороидния възел. Прекрасно средство за лечение на това неприятно заболяване се смятат и ректалните свещички с масло от морски зърнастец. Те може да се закупят във всяка аптека, но не е излишно да се прочете и упътването към тях преди употреба.

Съвсем правилно решение е при първи симптоми на такова заболояване да се закупи и масло от морски зърнастец за вътрешно приложение. Употребява се направо по една чаена лъжичка, три пъти дневно, в продължение на един месец, едновременно с използването на масло от морски зърнастец като компрес в аналната област и хемороидния възел. Това помага да се преодолее заболяването, да се избегнат неприятните усещания и болезненото ходене в тоалетната по голяма нужда.

Демир бозан билки за бъбреци

Деликатното и изключително ефективно действие, върху поразените участъци при силно възпаление на хемороидите, позволява използване на масло от морски зърнастец даже от жени, в периода на бременност и след раждането. Свещичките от масло от морски зърнастец не ще окажат никакво вредно въздействие на детето .

Трябва задължително да се отбележи, че хемороидите не може да се победят напълно с народни средства. Те дават само временно облекчение на страданията. Затова е необходима и консултация със специалист. Ако лечението се проведе навреме, то трае достатъчно кратко.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *