Масло от резене поразява смъртоносния рак

Анетолът в семената на резенето има много силни антимикробни и противогъбични свойства и действа много успешно срещу рак

Сигурно и вие сте чували за резенето или т. нар див копър, но познат и като копрец, полски копър, аптекарски копър, морач, фенел, фенхел, сминд, лъжлив сминдух. То расте сред природата и някои заместват истинския копър за таратора с него. Но ароматът му е по-различен. Именно то може да бори коварния рак.

Анетолът в семената на резенето има много силни антимикробни и противогъбични свойства и действа много успешно срещу рак

Анетолът в семената на резенето има много силни антимикробни и противогъбични свойства и действа много успешно срещу рак

Резенето е силно ароматично многогодишно тревисто растение, чийто плод е продълговато сухо семе, дълго 4-9 мм и наполовина или по-малко широко с жлеб. Именно семето на резенето съдържа 3-5% етерично малсо с 60-80% анетол и 14-18% обикновено масло. Това масло съдържа мощен фитонутриент, който придава характерните вкусове и аромати, но и свръхполезни качества за здравето на хората.
Анетолът в семето на резенето всъщност е мощно противовъзпалително средство, което направо стопява раковите клетки в тялото и се бори с рак. Освен това то не позволява патогенните клетки да се появят, а ако имате тумор, то той може да го контролира да не нараства и постепенно да го унищожи. Така анетолът става мощно оръжие срещу коварния рак.
Анетолът има много силни антимикробни и противогъбични свойства и именно в това е силата му.
Знае се, че анетоловото масло, получавано при екстракция на семената, е основна съставка на мастиката, на която дължи основния си аромат. То е и една от съставките на гръцкото питие узо. Резенето се в българската, гръцката, италианската и испанската кухни за подправяне на риби и супи. Изсушено се ползва и като добавка към туршии, заедно с копър или като негов заместител.
От резене се добива и етерично масло. Използва се и като билка при запек, недостиг на кърма при кърмачките, при камъни и възпаления на бъбреците, колити, газове, за апетит, при кашлица. Семената облекчават газовете и стомашните болки, имат диуретичен и противовъзпалителен ефект. Под формата на настойка действа като очистително и облекчава коремното разтегляне. Заради употребата му като билка е познато с името аптекарски копър. Трябва обаче да внимавате с употребата на предписаната ви доза от семената, защото при предозиране те могат да бъдат и отровни.

 

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *