Медът е полезен и за очите

Пчелният мед е полезен при лечение на различни болести

Той е добър помощник на очите в борбата с очните заболявания. Например той помага на хора, които работят с компютър. Пази ги от вредното му въздействие. Лекарите обаче го препоръчват само на хора, които имат подпухнали лица и разширени кръвоносни съдове между устата и веждите, но не е подходящ за всички хора с очни здравословни проблеми.

Медиците твърдят, че пчелният мед е защитник на зрението, защото в състава му се намират вещества, полезни за функциите на ретината в умерени количества.

Полезен за зъбите и устата.

Медът е полезен и за очите

Медът е полезен и за очите

Лекарите съветват сутрин преди да си измием зъбите да вземем по една супена лъжица мед, но да не го гълтаме бързо, а да го задържим в устата до пълното му разтапяне. По-добре е, ако медът е липов. Да се измиват зъбите след тази процедура е добре. Тя се препоръчва и вечер преди лягане.

Медни капки за очите.

Капки от мед могат да помогнат при катаракта и болки в очите. Тя е препоръчана от проф. Христо Мермерски.

Преваряват се 10 мл дестилирана вода и след това се добавя пчелен мед от рапица в съотношение 1:1. Сместа се съхранява в хладилник и се слага сутрин и вечер по две капки във всяко око. Друг източник препоръчва по 3-4 капки във всяко око 3 пъти на ден.  Рецептата се изпълнява 1 месец. Все пак по-добре се консултирайте с офталмолог преди да започнете. На някои хора е помогнала, но не е гаранция, че на всеки ще е от полза. За вътрешна употреба не се препоръчва мед и всякакви сладки храни при глаукома и катаракта, но в малки количества само може да се взема, ако се налага за друг проблем и не всеки ден. За ретината също е вреден в големи количества. Други обаче пчелни продукти са много полезни за тези опасни очни заболявания и това е пчелният прашец и пчелното млечице.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Статия за една билка може да прочететеТУК, а за едно невероятно откритие в ядрото на живата клеткаТУК

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *