Мермерски съветва какво да ядем по празниците, за да сме здрави

Мермерски заявява, че начинът и количеството на хранене може да ни спаси от рак и други опасни болести

Идват нова порция почивни дни, които много от вас ще прекарат по трапези, седенки и пълни с лакомства маси. Настъпва голям християнски празник Гергьовден и със сигурност много хора ще сложат в чиниите си отново агнешко, салати, дроб сърма, алкохол и сладки изкушения. Големият наш природолечител професор Христо Мермерски сава ценни съвети как хем да не се лишаваме от нищо, как същевременно с това да останем здрави и да не си създаден главоболия, причинени от преяждане и препиване.

Мермерски

Мермерски заявява, че начинът и количеството на хранене може да ни спаси от рак и други опасни болести

Мермерски припомни, че според Световната здравна организация над 70 на сто от заболяванията в световен мащаб се дължат на нездравословния начин на хранене. Българите, според Мермерски могат да се наредят в първите редици по този показател. Българинът се хвърля да яде от всичко и по много, като смесва храната и по този начин затруднява организма си. Така се стигат до киселини, тежест, стомашни разстройства и други още по-опасни болести.
Основното, което трябва да знаем, е че при всяко хранене трябва задължително да се приемат не по-малко от 35 грама влакнини, получени чрез целулоза, която се съдържа най-много в зелето. Именно влакнините помагат за добрата работа на стомашно-чревния тракт, чистят го и така няма опасност там да се получи рак. Преди и след празници е хубаво според Мермерски да минем на разтоварващ режим – поне по един ден да хапваме само салата от домати, краставици, пресен лук, лимон и зехтин. Тази салата набавя на организма микро, макроелементи и витамини. Ако прибавяме и по една чаша кисело мляко, то това ще ни осигури аминокиселини.
Според Мермерски по Гергьовден до парчето агнешко месо, задължително трябва да има двойно количество салата – било то зелена или от краставици и домати. Мермерски съветва да избягваме тежки сосове, масла, майонези и прочие, а да използваме само зехтин, оцет, лимон, които чистят кръвоносната система.
Месото според Мермерски не е вредно, но не бива да се злоупотребява с него. Месо човек трябва да яде само два-три пъти седмично. То е полезно, защото съдържа белтъчини, много полезни за организма.
За алкохола Мермерски е категоричен също, че той трябва да се употребява много умерено – по една малка ракийка дневно.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *