Мермерски разкри тайната на естествения пилинг за лице! Край на скъпата козметика!

Проф. Христо Мермерски дава своята народна рецепта за естествен пилинг на лицето само с природни средства

Всяка жена иска да има красиво лице с перфектна кожа. Наред с всички процедури, мазила, ексфолианти и козметики, едно основно нещо е пилингът на лицето.

При него се махат старите изтощени и мъртви клетки и отдолу блясва прекрасната нова и свежа кожа. Много жени са полудели по пилинга, но не знаят, че могат да го постигнат и само с природни средства.

пилинг за лице със сода

Проф. Христо Мермерски дава своята народна рецепта за естествен пилинг за лице само с природни средства

За това разказва и известният наш диетолог и природолечител проф. Христо Мермерски. Вместо болезнените и скъпи козметични процедури, той разкрива една много проста, ефективна и много лесна природна рецепта за пилинг.

По думите на проф. Мермерски рецептата за пилинг на лицето е измислил неговия син, а с нея кожата придобива великолепие и става свежа, естествена и младежка

За целта ви е необходим един лимон, който се разрязва и с него се маже лицето за около 5 минути.

Лимонът според проф. Мермерски има способността да стяга и почиства до блясък кожата, да премахне мъртвите клетки и да зареди епидермиса с антиоксиданти.

След около 20 минути се взема един разрязан суров картоф и с него обтривате отново лицето си, продължава с рецептата за естествен пилинг проф. Мермерски.

След още 15 минути лицето се търка леко със сода за хляб, която доизчиства епидермиса, а след още 15 минути лицето се обтрива с тампон, напоен със зехтин екстра върджин.

По думите на проф. Мермерски кожата става мека като памук и гладка като порцелан.

Как се прави пилинг за лице

Пилингът се нанася върху щателно измита кожа, почистена от грима.

Най-подходящо време за пилинг на лицето е вечер преди лягане, за да може кожата да отпочине през нощта. Още по-добре е да се прави пилинг за лице след горещ душ, когато порите се отварят.

Съставките се поставят върху влажна кожа и внимателно се разтриват с леки масажиращи движения. Прави се масаж на лицето, но без да се прекалява. Не е нужно да се търка кожата със сила, понеже така се наранява и разтяга.

Когато нанасяте пилинга, избягвайте кожата около очите.

Преди да поставите нощния крем или да обтриете лицето с органично олио (зехтин), изплакнете кожата на лицето с вода и я подсушете внимателно.

Пилинг за лице се прави 1-2 пъти в седмицата, не повече, а при суха кожа само веднъж седмично. Бъдете особено внимателни при проблемна кожа – ако имате такава, пилингът не е подходяща процедура. Също така чувствителната кожа трябва да бъде третирана особено внимателно.

 

Погледни и тези публикации по темата:

Enjoyed this post? Share it!

 

13 коментара по “Мермерски разкри тайната на естествения пилинг за лице! Край на скъпата козметика!

 1. „Мермерски разкри тайната на естествения пилинг за лице! Край на скъпата козметика!…… Проф. Христо Мермерски дава своята народна рецепта за естествено епилиране на лицето само с природни средства… “
  Имам въпрос, тъй като не разбрах – ще правим пилинг на лицето или ще го епилираме ?
  …“Значение на думата епилация
  ж., само ед. Премахване на косми от някои части на човешкото тяло с козметична или лечебна цел…“

  • Наистина, и аз два пъти прочетох текста, за да се уверя за какво става дума – -пилинг или епилиране – стана ми ясно, че иде реч за първото, защото не вярвам да е възможно с лимон, картоф и т. н. да се премахне окосмяване, било то на лицето или не. Като цяло информацията е интересна и си струва да се прилага.

 2. Вижте надписа под снимката – дали автора или Мермерски нещо не прави разлика между пилинг и епилиране. Този като го видя по телевизията и писанията му – преписвани от разни комунистически книжки, хващам алергия. А сега и скачащите тук реклами с неговия образ!

 3. то като гледам професора с неговите рецепти какъв младеш е,аз му препоръчвам,друга рецепта още по народна.Туй дето изкара в цокала,малко преди да си легне,да си го намаже на физиономията и с него да изкара ноща,в съседство в кревата на жена си.Ефекта на сутринта ще е невиждан!

 4. Розова вода и сок от лимон в равни количества.
  Докъто си пиете кафето сутрин с едно дискче за почистване на грим обрив ате лицето докъто свърши течността, ако имате петна от пъпки залепете дискчето и постойте. Лицето ви свети!

 5. Христо Йан, Люба-много злоба има в душите Ви-то имате ли душа…?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *