Методът на д-р Стайнман за лечение на рак – лекът е в нас

Неговият метод представлява препрограмиране на имунни клетки за защита на пациента от развитието на болестта рак

Д-р Ралф Марвин Стайнман е получил Нобелова награда за физиология и медицина. Той е роден в Монреал, Канада, на 14.01.1943 г. в еврейско семейство. Работил е като имунолог и клетъчен биолог в Университета Рокфелер, като през 1971 г. въвежда термина дендритни клетки. Той се е разболял от рак на панкреаса през пролетта на 2007 г. и това, върху което е работил през живота си го е приложил и върху себе си като опитно морско свинче.

Препрограмирането на имунни клетки е един от методите за борба с някои видове рак

Препрограмирането на имунни клетки е един от методите за борба с някои видове рак

Неговият рак е взел размерите на киви върху панкреаса и се е разпрострял върху съседните органи. От рак на панкреаса 80% от болните умират през първата година от заболяването, а 90% от оцелелите умират през втората година и много малко преживяват до 5-тата година. След като се е диагностицирал с тази диагноза, той започнал да говори за смяна на парадигмата на лечение на рака, казва дъщеря му Алексис. Работил е върху интегриране на ваксини и имунотерапия на рака, въвел е терминът дендритни клетки и върху препрограмирането на имунните клетки да атакуват раковите. Той е казал, че нашите тела са снабдени със система специално изградена да се справя с патогени във всичките им различни форми и ако имунните органи биха могли да бъдат активирани срещу рак, то бихме могли да намерим път през джунглата, което да доведе може би до крайно излекуване.

През 2011 г., списанието по медицина The New England Journal публикува резултатите от неговият метод, известен като „приемен T-клетъчен трансфер „, в който Т-клетки се извличат от организма и се препрограмират да се противопоставят на раковите клетки. Това се оказа мощен за лечение метод за някои пациенти с напреднала левкемия, но представлява по-голям риск за здравето от ваксините, които разчитат на дендритни клетки.

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза

Д-р Ралф Марвин Стайнман получава Нобелова награда през 2011г. заради неговия принос за лечение на коварната болест, 3 дни след като умира от рак на панкреаса.

Още за лечение на рак четете – ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *