Морето и морската вода лекуват

Възползвайте се докато сте на морето да се насладите на всичките й вълшебни свойства

Какво по-хубаво от това да си във ваканция и да отидеш на почивка край морето. Слънце, пясък, вода, вълни и емоции. Тези, на които това приключение предстои, е добре да знаят, че морето освен да радва, и лекува. Лечението с морска вода се нарича таласотерапия и се използва от дълбока древност. То възстановява баланса на физиката, помага за укрепване на психиката, отпуска и облекчава множество болести. Според древните лечители морската вода гони всички инфекции и промива болката.

Морето и морската вода лекуват

Морето и морската вода лекуват

Тези, които страдат от артрит, артроза и остеохондроза, ревматизъм, радикулит и травми на сухожилията, както и имат болки в ставите и мускулите трябва да се възползват от терапията с морска вода. Дали ще плувате, ще се киснете или само ще се разхождате във водата – ефектът е гарантиран. Морската вода помага също и при множество кожни болести, а така също дори и при с*ксуални разстройства, преумора, безсъние, стрес и всички свързани с психиката заболявания. Морето заздравява имунната система, а при при децата помага и при нощно напикаване. Морската вода съдържа магнезий, калий, калций, натрий и др., които се абсорбират чрез кожата и влияят благоприятно на цялото ни тяло.
Пясъкът на плажа също е лечител на много болести. Малките фини частици също допринасят за лечението на ставни, костни и неврологични заболявания. Докато сте на морето, не забравяйте да си възползвате и от лечебните свойства на водораслите.
Тяхната лечебна сила също се знае отавна, особено що се отнася за болестите на кожата. Неслучано най-скъпите козметични компании ги включват в своите продукти.
Водораслите стимулират кръвообръщението и по този начин забавят стареенето на кожата. Те възстановяват водното, белтъчното, витаминното и минералното равновесие на тялото като освобождават токсините.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *