На какво се дължат неприятните торбички под очите?

В някои случаи торбички под очите се появяват вследствие на някое по-опасно заболяване, затова е добре да се консултирате с лекар специалист

Неприятните и състаряващи ни торбички под очите са кошмар за всеки човек, но жените са най-уязвими, ако имат такива. Този козметичен дефект ни кара да се чувстваме стари и ни прави по-уморени от нормалното. Всъщност, трябва да знаете, че торбичките под очите нямат нищо общо със стареенето и не представляват оток под очите.
Често ги наричат мастни изсипвания – появяват се, когато кръглият мускул на окото загубва тонуса си и престава да задържа мастната тъкан, която заобикаля очите.
Понякога неприятните торбички под очите са в следствие на проблеми с бъбреците или щитовидната жлеза, затова най-напред се консултирайте с лекар специалист, който трябва да даде насоки и да прецени каква е причината за появата на тези неприятни издутини.

торбички под очите

В някои случаи торбички под очите се появяват вследствие на някое по-опасно заболяване, затова е добре да се консултирате с лекар специалист

Има няколко начина за премахване и интензивна грижа и вие сами можете да се опитате да се отървете от тях. Торбичките в повечето случаи са наследствени и затова за тяхното отстраняване трябва да се приложат по-радикални методи.
Един от тях е мезотерапията. В областта на долния клепач се въвежда специален препарат, който способства за разграждането на мастната тъкан. Процедурата се извършва 5-7 пъти с интервал от една седмица. Ще се наложат сериозни грижи за отоците и възстановяването на кожата около очите.
Понякога и най-ефективните процедури не са в състояние да помогнат и трябва да се замислим за блефаропластика – операция за корекция на клепачите. Тази намеса се смята за относително елементарна. Всичко се извършва под упойка. Не оставя белези, а самата операция се извършва от лазер. След нея лицето става по-светло, ясно и подмладено.
В повечето случаи обаче торбички под очите се появяват от недоспиване и умора, от много работа пред компютъра или от подпухване. Тогава може да ползвате резенчета краставица, торбички от чай или просто да се наспите, за да получите отново стария си вид без торбички под очите.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *