Най-новата мода – черни домати (видео)

Наричат ги шоколадови, но отвътре са плътни, тъмночервени, сладки, много апетитни

Най-новата мода в храненето вече стъпи и в България. Става въпрос за черен домат, който от няколко месеца вече е хит в Европа. Това са странен сорт домати, идващи от Южна Америка и се наричат кумато. Черният домат е далечен роднина на дивото растение Lycopersicon cheesmanii, чиято родина е са островите Галапагос, пише „Блиц”. Черните домати са с размерите на своите червени събратя, но кожата им е по-шоколадова и затова ги наричат шоколадови домати.

Най-новата мода – черни домати (видео)

Най-новата мода – черни домати

Вкусът им обаче е като на обикновения им събрат, но хора, които са го опитвали, разказват, че отвътре са по-плътни, тъмночервени, сладки и много апетитни.
От този сорт домати са си хапвали древните инки и ацтеки. Към тях на трапезата те са си слагали и червени, жълти и дори бели.
Любителите на необичайната храна в Европа вече се увеличава и почти навсякъде из западния свят много хора са се ориентирали вместо към червени, към черните домати, тъй като ги смятат за по-голям лукс.
Като хранителна и здравословна стойност те не се различават от червените. На някои места и у нас вече се предлагат от челните домати. Някои дори са започнали да отглеждат от странния зеленчук, но все още за пазар не може да се говори, защото хората у нас са недоверчиви и си търсят нашенския червен домат.
Какъвто и да е доматът, сега е един от най-добрите сезони да си хапвате от прекрасния зеленчук във всякакъв вид и сорт, защото те ще ви заредят с добро настроение, здраве и красота.

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Най-новата мода – черни домати (видео)

  1. Не разбрах:черни , шоколадови или синьолилави/Снимката/!Защо ни ги пробутвате, от Монсанто ли са или от непроверените ГМО?

  2. Тези домати са моделирани в Израел и естествено не е минало без гена модификация….

  3. Красота, мода, лайфстайл, звездни клюки, любопитно, лица, култура, здраве, лично и още много в LikeALady.BG

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *