Вижте най-стария човек на света – на цели 160 години (видео)

Труд, оскъдно хранене и чисто сърце помогнали на Ебба да доживее до тази възраст

Етиопска телевизия показа интервю с най-стария човек на планетата – на цели 160 години. Мъжът се казва Дхакабо Ебба и е от град Додола. Той цял живот е бил земеделец, трудил се е от сутрин до вечер, а след като остарял станал водач и старейшина на общността, където живее.
Мъжът с библейска възраст разказва пред репортерите за събития, случили се много отдавна. Той споменал важни исторически събития, на които бил свиделет като нападението на Италия над Етиопия през 1895 година.

Вижте най-старият човек на света – на цели 160 години (видео)

Вижте най-старият човек на света – на цели 160 години (видео)

По онова време Ебба вече имал две жени и няколко деца, най-голямото от което син, който можел да бъде пастир на голямото стадо говеда. Дхакабо Ебба си спомня, че по онова време мъжете пътували за пазарите на столицата Адис Абеба цели 8 дена на кон. Сега разстоянието се взима само за около час с автомобил.
В интервюто Ебба разказал за различни исторически събития и случки, както и за родословните дървета на различни политическите лидери, управлявали Етиопия през последните 160 години, което той нямало откъде да знае, освен ако не е живял по онова време. Това подсказвало, че дълголетникът наистина може да е на 160 години.
За съжаление обаче в Етиопия обаче повечето хора не притежават свидетелство за раждане и възрастта не може да бъде доказана на хартия. Това, което е разказал възрастният мъж обаче, със сигурност говори, че той е доста над 100-годишен.
Ебба разказал, че през целия си живот е работил неуморно и се е хранил много оскъдно, не пиел алкохол и ядял само това, което сам си посади.
Всички от неговото градче разказват, че рода му е огромен и човекът има множество, вече отдавна починали деца и внуци.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *