Най-святото – хлябът – ни трови неусетно, но сигурно!

Зърното се отглежда с неразумни количества пестициди и отрови

Хлябът за българина е свято нещо от векове. С него той храни децата си, когато е беден, с него той посреща гостите си. Дори и най-големите почитатели на диетите признават, че хлябът е една от най-полезните храни на света. Но сега хлябът у нас е на път да се превърне в отрова, която ни убива бавно, но сигурно.
Оказва се, че българските зърнопроизводители използват прекалено много пестициди, за да имат по-голям добив и за да предпазят реколтата си от вредители, но същевременно това трови хората, които се хранят с хляб от това зърно.

Най-святото – хлябът – ни трови неусетно, но сигурно!

Най-святото – хлябът – ни трови неусетно, но сигурно!

Така липсата на контролиращ орган, който да следи с какво количество пестициди се пръскат житните култури у нас, направи хляба, който всеки ден слагаме на трапезата, вреден и дори направо отровен.
Данните се потвърждават и от американския концерн „Монсанто“, които заявяват, че най-големите поръчки от Европа идват от нашата страна. В момент, в който много европейски страни се отказват от продуктите на индустриалния гигант и той реши да се оттегли от пазарите на стария континент, България е станала най-големият потребител на „Монсанто”.
Отровните хлябове могат да причинят тъмни кръгове под очите, лош вид на кожата, косата, ноктите, напълняване, подпухване, задържане на течности, алергии. Най-вероятната причина са токсините, поети с хлебните изделия. Ако пробвате да изкарате поне седмица без тях, ще видите, че състоянието ви ще се подобри. Все повече хора развиват и непоносимост към глутена, който се намира в пшеницата.
Според експерти бъдещето на тази храна е в лимеца – прародителя на пшеницата, който почти не съдържа глутен, а и все още не се отглежда индустриално.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Най-святото – хлябът – ни трови неусетно, но сигурно!

  1. Влизаш в магазина и какво да видиш всичко е толкова добре опаковано,че просто те привлича и все едно всяка една стока ти казва купи ме,,,,така както е при нарко зависимите…сас една разлика,,,там всичко е легално….и нема ограничения

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *