Намериха лекарство, което връща цвета на побелялата коса

Медикаментът се втрива в косата и се активира от слънчевите лъчи

Учени са на път да направят козметичната индустрия и по-точно тази, която произвежда боя за коса, на пух и прах. Умни глави от Холандия, Германия и Великобритания успели да създадат медикамент, който вазвръща естествения цвят на косата и се бори с побеляването й, което по принцип прави процеса необратим.
Екипът от учени е изобретил революционна съставка, наречена PC-KUB, която се нанася върху косата и се активизира от слънцето.

Намериха лекарство, което връща цвета на побелялата коса

Намериха лекарство, което връща цвета на побелялата коса

По този начин постепенно побелялата косавръща своя естествен цвят. Веществото PC-KUB противодейства на водородния пероксид, който се натрупва във фоликулата на косъма и е отговорна за побеляването на косата. Сместа стопира избелването на косъма вътрешно и му дава възможност той отново да се оцветява. Веществото PC-KUB е революционна, тъй като се оказало, че тя помага и при хора, които страдат от обезцветяване на кожата – става въпрос за заболяването витилиго. Учените експериментирали с близо 2500 пациенти, които били болни от почти нелечимата болест. Всички втривали новата съставка в кожата си и тя възвърнала пигментацията си, а миглите на хората се оцеветили в естествения си цвят. След това учените повторили опитите си, за да видят как препаратът действа върху косата. Оказало се, че в 99,9% всички посивели хора, които се подложили на експеримента, възвърнали естествения цват на косата си.
Няколко научни списания вече са публикували резултатите от изследванията на учените.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Намериха лекарство, което връща цвета на побелялата коса

  1. До тук добре, но…..до 2050 та година ще навлезе ли в нашата забравена от Бога държава а и колко ли пари ще струва……….

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *