Направете си домашен сироп против настинка

В сиропа има само натурални съставки, без да се използва химия

По-хладното време веднага натръшка хиляди българи. Няколко респираторни вируса вече ни мъчат, а дори е започнал да върлува и много опасен парагрип. Доста хора взеха да кихат, кашлят, а носът им тече и имат болки в гърлото. За да спрат настинката, те веднага посягат към лекарствата в аптеките. Явно, че не знаят, че могат да си помогнат и по друг, по-добър и здравословен начин. Например – да отделят няколко минути и сами да си направят домашен сироп, с който да си помогнат при настинка или грип.

Направете си домашен сироп против настинка

Направете си домашен сироп против настинка

Домашният сироп съдържа само природни съставки, затова е толкова полезен, тъй като не вкарва никакви химически вещества в организма ви.
За да си го приготвите са необходими само мед, зехтин и лимони. Три лимона се изстискват добре и сока се изсипва в тенджера. Към него се добавя три четвърти чаена чаша чист пчелен мед, който може да позатоплите на ниска температура на водна баня, за да е по-течен. Сместа от лимонов сок и мед се разбърква добре, като към нея се прибавя една четвърт чаша зехтин екстра върджин.
Цялата смес в тенджерката поставете на котлона на не много силна температура, разбърквайте често, докато тя не започне да отделя пара. После я свалете от огъня и оставете да изстине. Разлейте домашния сироп в стъклени буркани с капачка и ги пъхнете в хладилника. Трайността им е три месеца, през които може да вземате по
една супена лъжица, три пъти на ден. Това е количеството, ако сте се разболели. Ако сте здрави и искате да се предпазите от болести, настинки и грип, взимайте по една супена лъжица сутрин на гладно.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Направете си домашен сироп против настинка

  1. "Към него се добавя три четвърти чаена чаша чист пчелен мед, който може да позатоплите на ниска температура на водна баня, за да е по-течен. Сместа от лимонов сок и мед се разбърква добре, като към нея се прибавя една четвърт чаша зехтин екстра върджин.
    Цялата смес в тенджерката поставете на котлона на не много силна температура, разбърквайте често, докато тя не започне да отделя пара."
    И какво точно се случва с меда, за който знаем, че не е привърженик на висока температура?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *