Направете си сами ефикасна домашна смес против комари

Мазилото отблъсква също и бълхи, мравки и други насекоми

Комарите и другите насекоми, които ни нападат ежедневно през лятото, е най-неприятната част на този сезон. Уж безобидното ухапване може да докара понякога доста проблеми и здравословни усложнения. Затова и лекарите препоръчват, особено онези, които са алергични към ухапвания от насекоми, винаги да имате в чантата някакъв мехлем, репелент или мазило, с които да отблъскват досадните комари и други подобни гадинки.

Направете си сами ефикасна домашна смес против комари

Направете си сами ефикасна домашна смес против комари

По аптеките вече могат да се намери богат набор от мазила и спрейове, но те са доста скъпи. Затова от тефтерчето на баба с рецептите, може да си запишете една много ефикасна, лесна и бърза за домашен репелент срещу комари, мравки и бълхи. Сместа не съдържа вредните химикали, които тровят тялото в тези, купени от магазина.
От аптеката трябва да си купите половин литър чист спирт, а от магазина – 100 грама карамфилови зърна. Трябва да се снабдите и със 100 милилитра бебешко олио, най-добре антиалергично. Ако не можете да откриете, то тогава можете да го замените със същото количество бадемово масло или масло от сусам, лайка, лавандула, копър и др. ароматни масла.
Накисвате зърната от карамфила в спирта и ги оставяте да престоят там четири дни. Всяка сутрин и вечер сместа трябва да се разбърква добре. На четвъртия ден вечерта се добавя маслото, което сте си избрали, и лосионът вече е готов за употреба.
Използва се по следния начин – внимателно се разтъркват няколко капки по кожата на ръцете и краката. Комарите, които се въртят наоколо изчезват както от вас, така и от стаята. С тази домашно приготвена смес можете да напръскате и домашните си любимци, за да ги избягат бълхите от тях.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *