Направете си тези здравословни рецепти с прясно изцедени сокове

Повечето хора знаят какви са ползите за здравето от суровите пресни сокове

Съвременният човек често няма време да си направи сокове от сурови плодове и зеленчуци, които пречистват и предпазват организма от различни болести. Те са много ефективни, поради факта, че съдържат минерали и витамини, които са много полезни за здравето особено в суров вид, какъвто ни предлагат соковете.

Сок за прочистване на тялото. Той е полезен и за нежна и чувствителна кожа, на която придава много добър ефект. Приготвя се от ябълки, моркови и джинджифил, като ябълките и морковите са в равни части 1:1, а джинджифилът е 1/6 част от общото им количество.

Сурови плодови и зеленчукови сокове

Сурови плодови и зеленчукови сокове

Сок при висок холестерол. Приготвя се от ябълка, целина и краставица. Успешно регулира нивата на холестерола и е полезен в борбата с рака, при стомашно-чревни проблеми и главоболие.

Сок полезен при проблеми с пикочния мехур и бъбреците. Чудесен сок приготвен от ананас, диня и ябълка. Той помага за работата на пикочния мехур и бъбреците, а също и за разграждането и извеждането на излишните соли в тялото.

Ето и една примерна пропорция – половин ананас, четвърт диня и две ябълки. Предварително се премахват семената, защото вкусът му ще е различен, ако е с тях.

Вкусен и полезен сок при проблеми с кръвната захар. За него ще ви са нужни круши и банани. Крушите са полезни при заболявания като язва, помага при запек, когато е затруднено уринирането и за облекчаване на кашлица и треска. Бананът е полезен при високо кръвно. Той съдържа и протеинът триптофан, който се преобразува от тялото в серотонин, хормонът на щастието в резултат, на което се подобрява настроението ни.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *