Народни рецепти при кървящи хемороиди

Кървящите хемороиди са най-болезнени и неприятни и създават огромен дискомфорт

Хемороидите са заболяване, което е много неприятно и болезнено. Но най-неприятни са кървящите хемороиди. Според запознати най-бързо помага диетата с храна, богата на фибри. Много помага специален хляб, който вече се произвежда и у нас – с морски водорасли. Следват пълнозърнест хляб с участие на овес, царевица, кафяв ориз, овесени ядки, мюсли. Фибри има и в бобовите растения – леща, боб, бакла, нахут, соя.

Народни рецепти при кървящи хемороиди

Народни рецепти при кървящи хемороиди

В плодовете не са чак толкова много, но все пак диетата при кървящи хемороиди трябва да включва ябълки, портокали, смокини, круши и грозде. От зеленчуците може да използвате моркови, картофи, спанак, артишок, зеле. Това не е окончателен списък, тъй като има и други възможности. Болният трябва да си направи разчет всички храни, които ще му помогнат по отделно или в комбинация и те да заемат поне 80-90% от дневното му меню.
Запомнете, че усилието и напъна върху болното място, трябва да е приблизително колкото върху пикочния мехур при уриниране.Така може да си прецените кои храни с фибри са по-ефективни от други.
Други съветват при кървящи хемороиди да се яде по-малко и на проблемното място да се налага свинска мас, парченце локум и люспа лук. Слага се салфетка и бинт около краката да ги предържа. Тази процедура се повтаря сутрин и вечер, докато кървенето спре.
Друга много ефикасна рецепта, която обещава пълно излекуване е всяка сутрин в продължение на 20 дни сутрин да се изяжда по 1 белтък от прясно кокоше яйце (най-добре домашно), на гладно, половин час преди закуска. Ако е неприятно, може да го разбиете на сняг с малко мед.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *