Наш хирург в САЩ прославя България (ВИДЕО)

Българският хирург д-р Георги Лазаров става известен в САЩ с това, че е успял да направи над 100 операции за зашиване на пръсти

В САЩ българският хирург д-р Георги Лазаров е известен в Балтимор в Националния център по хирургия на ръката към местния университет “Джонс Хопкинс”.

За българите в града и столицата, той е направил най-много за разпространението на нашата култура в САЩ.

Той е роден през 1931 година в Пловдив, в епохата около Втората световна война.

Our surgeon in the U.S. celebrates Bulgaria

Наш хирург в САЩ прославя България

Родителите му са кореняци от града под тепетата, но неговите прадядо и прабаба са загинали от турския терор в Карлово.

Д-р Лазаров е завършил френски колеж, а после медицина в Пловдив.

През 1971 г. емигрира в САЩ. Там става известен като хирург с това, че е успял да спаси над 100 отрязани пръста, на няколко души е зашил ръцете им отрязани над лакътя, а на едно момиче ръката отрязана от рамото.

Болните са идвали в неговата хирургия с напълно отрязани пръсти на ръката, съхранени обаче в лед.

Тези негови умения той дължи на собствени разработки, за които не бил оценен в България, но в САЩ е имал възможност да се развива и да се специализира.

В хирургията операциите се извършват под микроскоп с увеличение 8-12 пъти и с игли толкова малки, че оставали невидими без микроскопа.

“Демир

Зашивал е всеки нерв и всеки кръвоносен съд и на края възстановявал отрязаните части, като нервите са били възстановени до 60-70%, но такива операции медицината счита за успешни.

С тези свои постижения се е прочул като успешен хирург и прославил името на България в щатите и по света. В град Балтимор всред българските емигранти има 30-40 сънародници, които са на върха на науката.

За тежкото икономическо положение в родината сам той казва, че причината е в личностите узурпирали финансовите средства на страната, които обаче са подпомагани от „външни сили”.

Същите сили според различни източници са виновни за извършване на геноцид срещу българския народ, чрез съсипване на икономиката, разпродаването на земята на чужденци, допускане на етническа партия да съществува.

Главен инициатор е Сорос и други тайни общества като масони, йезуити, илюминати. А в миналото след Освобождението, до годините преди Балканската война, сме били икономическото чудо на Европа и света, с най-висок икономически ръст.

Според тогавашните икономисти, ние сме изпреварили даже Япония в това отношение, а за успеха е помогнала много просветата. У нас са били построени не малко училища от протестантски мисионери, те са дали своя изобилен принос за напредъка на България през ония времена.

Пише го в списание National Geographic в броят за месец март от 2010 г.

Успехът на Япония се дължи освен на труда и честността на японците, но и на факта, че там комунизмът е забранен, също и ислямът.

У нас свободата е изгряла точно 7 години след цариградския превод на Библията през 1871 г. – на 3 март 1878 г.

Има съвпадение на числото 7 – число на пълнота и благословения. Сътворението е извършено за 7 дни и в седмия Бог си почина и 7 г. след даване на Библията на съвременен български език за 19 век е дошла свободата, както е писано в нея, където е Господният дух, там е свобода. Можем да кажем, че Библията е била носител на свободата. Първо е дошла духовната свобода и след нея физическата, затова комунистите и ДС я мразят. Вижте и клиповете към статията!

Scripture

Цитати от Библията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *