Ето едно не добро приложение на рибата фугу

Жреци от Африка и Хаити използвали рибата фугу, заради отровата й, за да си набавят роби

 

Жреци от негърски произход използвали отровата на рибата фугу, за да се снабдяват с роби за фермите си. Те използвали разни съставки като кожа и вътрешности от фугу, от жаби, от разни треви и други, за да направят специална отрова, с която избраната от тях жертва като я похапне заедно с храната, без да усети, изпада в състояние на кома. Причината е съдържащата се нервно паралитична отрова тетродотоксин.

Отровата оказва паралитично действие на мускулите и когато е в много малки количества тя не убива а само забавя жизнените процеси в тялото до минимум и човек чува всичко около себе си, но не може да се помръдне и тялото му за известно време е в кома. Мускулите на жертвата се парализират, а той е в съзнание и на края може и да умре от задушаване.  Именно това са използвали езическите жреци от Африка и Хаити, за да си набавят роби за плантациите или за да ги продадат.

Рибата фугу съдържа отровата тетродотоксин, която е 160 000 пъти по-силна от кокаина.

Рибата фугу съдържа отровата тетродотоксин, която е 160 000 пъти по-силна от кокаина.

Към края на седемдесетте години в пресата нашумя случая за младежа Клод Нарцис, който през 1962 г. умира в болница в Хаити. След около 10 години, ако не и повече (около 18 от други вестници), един ден неговата сестра вижда човек да се приближава към сергията й, където продавала и след малко разпознала починалия й преди години брат. Оказало се, както разказва той, че попаднал в такава ферма за роби на един жрец, който успял да постави чрез някой човек приготвената отрова от фугу и другите смески. Той разказва как е чувал оплакването на погребението си и как забивали пироните в ковчега. Посред нощ дошли хората на жреца и го извадили и свестили, след което той работил като роб на плантацията му тези над 10 години. Изглежда в храната им слагали опиум, за да ги замаят и да не могат да избягат. Но един ден те успели и Клод се завърнал

След като се разчул този случай проверили в Япония отскоро починали хора отровени от фугу и няколко от тях имали щастливия шанс да бъде спасен живота им.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *