Необходима диета при остър колит

При остър колит се появява разстройство, а понякога и температура със силни болки

Заболяването остър колит представлява възпаление на дебелото черво, което започва със силни болки в червото, подобно на колики и придружени с често ходене по голяма нужда. Много хора страдат от него на различна възраст. При него се получава често вдигане на температура, разстройство и силни болки. Бързо се стига до обезводняване и вдигане на кръвното.

Диета при остър колит

Диета при остър колит

Като главна причина за появяване на заболяването остър колит е наличието на коли бактерии, шигела, химични вещества, салмонела, които лесно се всмукват в дебелото черво. Грешки с диетата също могат да бъдат причина за появата му.

Лекарите изписват лечение с антибиотици и други лекарства като например за облекчаване на болките. Много е важна диетата, както споменахме здрав човек може да се разболее при грешка по време на спазване на диети. Диетата при остър колит е много специална. Тя се състои в ядене на пюрета от моркови, тиква, ябълки, картофи, оризова каша, препоръчва се и чай от липа и лайка, които имат антисептично действие.

На болните от остър колит е напълно противопоказно да се хранят с месо, млечни храни и мляко и всякакви от животински произход.

Болният от остър колит е добре да остане вкъщи за няколко дни и да спазва режим на легло и ако прави всичко, каквото се изисква, може за 7 до 10 дни да оздравее. Получава се усложнения от причинителя на инфекцията, които са доста сериозни. / marica.bg

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *