Неприятната истина за бялото брашно

Бялото брашно е силно преработено и не съдържа нужните полезни вещества както в натуралното

Бялото брашно в процеса на рафиниране губи своите полезни вещества, които се съдържат в триците и зародиша. Редовното хранене с бяло брашно води до хронични заболявания, запек, недохранване и други лоши ефекти.

При храненето с рафинирани и други видове преработени храни организма трябва да отделя повече инсулин, който предизвиква повече трупане на мазнини и оттам това води до напълняване и повишаване на триглицеридите, а те водят до сърдечносъдови заболявания.

След време панкреаса се изтощава и производството на инсулин спира и така се появява диабета. При това хранене тялото не получава необходимите вещества и гладува за гориво и се стреми да обърне мазнините и мускулите в енергия.

Бялото брашно е силно преработено и не съдържа нужните полезни вещества както в натуралното

Бялото брашно е силно преработено и не съдържа нужните полезни вещества както в натуралното

Бялото рафинирани брашно е причина за високи нива на кръвната захар, инфекции и за отслабване на имунитета.

То е причина и за получаване на надбъбречна недостатъчност, защото става причина за изпомпване на балансираните хормони.

Защо бялото брашно е бяло докато това на пшеницата не е?

Промишленото брашно е химически избелено. То съдържа и химически съединения, за избелване се използват избелители и всички те са вредни. Съдържа следи от белина, хлор, азотни окиси, хлорид, бензоил пероксид и други химикали.

Всички тези химикали свързани с веществата в брашното се трансформират в  най-различни отрови, които причиняват допълнителни вреди на тялото.

“Фигурин

И така бялото брашно, белият хляб и всички изделия от бяло брашно са мъртва храна, защото по-голямата част от хранителните съставки на пшеницата се унищожават в голяма степен и не остава почти нищо полезно. Белият хляб и всички рафинирани храни причиняват спад на кръвната захар и то рязък спад, който е причина за фалшиво чувство за глад и други проблемни, а при по-продължително хранене води до напълняване и други вреди.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Неприятната истина за бялото брашно

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *