Нередовният стомах е опасен

Доказване и лекуване на рак на дебелото черво

Процеса на колоноскопия

Изследванията за рак на дебелото черво започват първо с ректално туширане, чрез което се установява има ли някакво уплътнение в дебелото черво. Тези данни се допълват и от общия преглед и оплакванията на пациента. След това се използва изследване наречено сигмоидоскопия. При него тънка, дълга, светеща тръба се вкарва в ан*са и се търсят образувания в лявата стена на долната част на дебелото черво. При това изследване не се използва упойка.
Най – надеждна е диагностиката чрез колоноскопия. При него се поставя в ан*са тръбичка с обектив, чрез която се изследва цялото дебело черво за наличие на злокачествени образования. Предимството на колоноскопията е, че по време на изследването могат да се отстранят наличните образования и по- късно да се изследват. Използва се лека упойка.
Засега най- разпространения метод на лечение е хирургична намеса и отстраняване на засегнатия участък, поставяне на т. нар. ан*с – претер, химиотерапия.
Най- новия метод за лечение се основава на т. нар. генен метод. Базира се на научния факт, че бактериите предизвикващи салмонелоза, атакуват успешно злокачествените тумори в червата.
Профилактиката включва няколко правила като например запека и хемороидите трябва да се лекуват на време. Също така ограничавайте приема на животински мазнини. Б голямо количество те увеличават концентрацията на продуктите от обмяната на холестерола в дебелото черво. Там бактерии го превръщат във вещества, които могат да провокират злокачествено израждане на клетките. След 50 – годишна възраст на всеки 3 години си правете изследвания. Приемайте повече високоцелулозни храни – пресни плодове и зеленчуци. Те потискат активността на отровните вещества и почистват червата.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *