ВИЖТЕ! ТВЪРДЕНИЯТА на неврохирург изпаднал в КОМА за пътуване до РАЯ за 7 дни (СНИМКИ и ВИДЕО 3)

Доктор Ибън Алекзандър разказва за своите преживявания в състояние на кома

Известният неврохирург от Харвард д-р Ибън Алекзандър, никога не е допускал, че ще преживее онова, за което е чувал да се случва с други пациенти изпаднали в кома и които не е приемал за истина, а за плод на фантазията им. Но и самият той изпада в подобна на другите среща със смъртта сред сияйна светлина и омайваща музика.

58-годишният мозъчен специалист разказва как в състояние на кома преживява едно пътешествие до един друг свят, където видял ангели и някаква чудна светлина. Историята си той сподели на няколко пъти в „Нюзуик”, за него бяха съобщили и водещи световни издания. Неотдавна той издаде книга „Доказателства за рая”, която предизвика голям интерес сред прочелите я, но и остра критика в научните среди.

Неврологът д-р Ибън Алекзандър в разговор с репортер на Ей Би Си Нюз за преживяванията си в състояние на кома, за неговото пътуване до рая за 7 дни.

Неврологът д-р Ибън Алекзандър в разговор с репортер на Ей Би Си Нюз за преживяванията си в състояние на кома, за неговото пътуване до рая за 7 дни.

На 10 октомври 2008 г. около 5 часа сутринта той се събужда с ранните симптоми на изключително тежка форма на бактериален менингит.

Лекарите от болницата „Дженерал” в Линчбърг, Вирджиния, където и той е работил като неврохирург, установяват, че по някакъв начин той е бил поразен от много рядък бактериален менингит, който обикновено атакува новородените бебета. Според думите им Е-коли бактерии проникнали в цереброспиналната течност и практически изяждали мозъка му.

И така той изпада в кома. Специалистите твърдят, че в подобно състояние е невъзможно да има мисловна дейност заради медикаментите, които се вкарват на пациентите, а всякакви усещания, включително халюцинации са изключени.

Но в противоречие на науката той има усещания, които според думите му той е обгърнат от някаква светлина подобна на бяло злато, чува музика, която никога преди това не бил чувал и той се въздига по лъчите светлина в най-непознатия и прекрасен свят, който е виждал.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Следва описание на този свят и една жена го придружава: “Една жена. Тя е млада, спомням си я в пълни подробности. Тя имаше високи скули и дълбоки сини очи.

Неврохирургът (седналият вдясно) по време на една от многобройните си беседи напоследък.

Неврохирургът (седналият вдясно) по време на една от многобройните си беседи напоследък.

Златистокафяви къдрици бяха като рамка на красивото й лице. Когато я видях за първи път, се движехме заедно по повърхност със сложни шарки, в която след миг разпознах крило на пеперуда. В действителност навсякъде около нас имаше милиони пеперуди. Те размахваха крила край нас, потапяха се в някаква гора и отново се връщаха.”

Част от болницата, „Дженерал” в Линчбърг, Вирджиния, където е лежал ученият.

На края тя му казала, че ще се върне обратно, а той се чудел: „Обратно къде?” дори някои от нещата били трудни да се опишат.

На седмия ден от комата медиците се готвят да спрат лекарствата, които се борят с бактериите в мозъка на доктор Алекзандър. Лекуващият лекар д-р Скот Уейд преценя, че мозъкът му е „97 процента мъртъв”. Но тогава в стаята му влизат съпругата му и двете им момчета. По-малкият му син се хвърля на леглото и започва да го милва и да прегръща като мълвял: „Отново ще бъдеш здрав, отново ще бъдеш здрав”. И доктора отваря очи.

Лекарите са очаквали в най-добрия случай той да остане на практика инвалид, ако преживее коварното заболяване.

Книгата на неврохирурга „Доказателство за рая“

И ето какво му се случило наскоро. Когато бил малък непълнолетната му майка го дала за осиновяване, а той имал и биологична сестра, която не познавал, а тя починала преди да се запознаят. Получил снимката й преди време и като я погледнал ученият онемял: тя била отлично копие на момичето от видението в състоянието на кома.

Доктор Ибър Алекзандър станал вярващ християнин заради създанията и раят, които видял в състояние на кома и описал в книгата си. Както споменахме тя е подложена на сериозна критика от научните среди, и имат основание. Всички подобни случки на срещи със смъртта и виденията са научно недоказуеми. Дори и в самата Библия не пише никъде, че е възможно да се установи контакт с мъртвите, докато пише за съществуването на рая и ангелите, които той и други са виждали в състоянието на кома.

Следователно това не е истинско видение, ако се разгледа точното изследване на Библията по тези въпроси.

Д-р Ибън Алекзандър в разговор с репортер на Ей Би Си Нюз

Това по-скоро се причислява към онези свръхестествени проявления на интелигентни същества от друг свят, които предизвикват разни видения на мъртви в умовете на хора изпаднали в кома или в друго състояние (например сън), с които не може да се осъществи контакт по простата причина, че умрелите не контактуват с живите поради самото естество на човека, защото умрелия не съществува даже и в друго състояние. Тука мненията на точната наука и учението на Библията съвпадат. А съвременните проявления на контакти с умрели както е описаният случай с доктор Ибър Алекзандър датират от март 1848 г. в Хайдесвил, НюЙорк, когато в дома на господин Фокс се получават разни странни похлопвания уж от умрял човек и дъщерите му стават контактьорки. Оттогава тези контакти са привлекли много хора, но това са измамни проявления на същества от друг свят. Има един истински случай описан в книгата „Пътешествие в свръхестественото”, на Роджър Морно, който попада в такова общество като младеж и успява да се освободи с чужда помощ. За случая ето линк към статия като са важни двата видеоклипа и последните изречения от статията.

Що се отнася до въпроса с видения като това на д-р Алекзандър и по-точно за рая, науката буквално не може да го потвърди, но има достатъчно научни факти, които говорят, че е невъзможно да се породи живот от мъртвата материя и още повече като се има пред вид колко сложно е устроена живата клетка, което говори за Интелигентен Дизайнер създал живота на земята. Ето линк и към статия по този въпрос.

Иван Петров

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *